Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecký kraj začne hodnotit desetiletý tendr na autobusové firmy

Královéhradecký kraj dnes odpoledne začne otevíráním nabídek hodnotit osmimiliardový tendr na autobusové dopravce. V soutěži kraj vybere firmy, které budou zajišťovat dotovanou linkovou autobusovou dopravu v kraji od roku 2020 do roku 2030. Tendr vypsal kraj loni na konci října. Uzávěrka pro podání nabídek je dnes ve 14:00. Nabídky lze podat pouze elektronicky.

Původně kraj stanovil termín pro podání nabídek na 16. leden. Důvodem následných pěti posunutí termínu byly aktualizace zadávací dokumentace. Při poslední aktualizaci rada kraje také zvýšila maximální hodnotu nabídkových cen za roční dopravní výkon. Toto zvýšení však neměnilo maximální cenu celé zakázky, která zůstala 7,7 miliardy korun za deset let.

Zakázka je rozdělena na osm územních oblastí. Soutěží se o dopravu na Broumovsku, Náchodsku, Novoměstsku, Rychnovsku, Trutnovsku, Královédvorsku, Hradecku a Jičínsku. Kraj předpokládá, že po vyhodnocení tendru budou mít vítězné firmy na přípravu zahájení dopravy pro kraj zhruba rok. Vlastní plnění zakázky by mělo začít od změny jízdních řádů v září 2020.

Nyní v kraji zajišťuje dotovanou linkovou dopravu 11 autobusových firem. Kontrakty jim skončí v momentě, kdy se dopravy ujmou vítězové osmimiliardového tendru.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, automobilová, správa, autobusy, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, doprava, okres Náchod, Broumovsko, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Trutnov, Novoměstsko, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj začne hodnotit desetiletý tendr na autobusové firmy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.