Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Řidič na Hradecku ukázal prostředníček a pak nebezpečně předjížděl. Hrozí mu roční zákaz řízení

Čtyřicetiletý řidič si zadělal na pořádný problém. Na začátku velikonočního víkendu se dopustil závažného dopravního přestupku, kdy ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. Přivolaným policistům se k němu navíc nepřiznal. Usvědčila ho ale palubní kamera. Nyní mu hrozí pokuta od 5 do 10 tisíc korun, 7 bodů a zákaz řízení od 6 měsíců do 1 roku.

V pátek 19. dubna krátce před 11. hodinou byla vyslána policejní hlídka do ulice Na Břehách v Hradci Králové, kde na ni kvůli sporům čekali dva řidiči. 

„Volající muž jako řidič osobního vozidla značky Volkswagen Golf uvedl, že jel od Opatovic nad Labem směrem na Hradec Králové a předjelo ho osobní vozidlo značky Honda Civic. Za obcí Vysoká nad Labem řidič Hondy po předjetí cyklisty zpomalil na cyklistovu rychlost a navíc náhle přibrzdil. Poté vystrčil z okénka levou ruku a ukázal hanlivé gesto. Řidič Golfu musel prudce zabrzdit, aby se vyhnul střetu jak s Hondou, tak s cyklistou. Honda, kterou vzápětí předjel, ho za chvilku opět předjela, ale tak, že se sotva vyhnula protijedoucímu vozidlu,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Ani při jedné kolizi nedošlo k nehodě a nikomu se nic nestalo. Řidič Golfu poté pronásledoval druhé vozidlo až do ulice Na Břehách, kde řidič Hondy zaparkoval před jedním z panelových domů. Přivolaným policistům čtyřicetiletý řidič Hondy na místě sdělil, že ten den jel pouze z ulice Na Břehách do ulice Hradecká a zpět. 

„Třiatřicetiletý řidič Golfu policistům předal kamerový záznam, na kterém je však nejzávažnější přestupek řidiče Hondy za obcí Vysoká nad Labem zachycen. Po prošetření bude spis předán ke správnímu úřadu, kde za nebezpečné předjíždění hrozí řidiči pokuta od 5 do 10 tisíc, 7 bodů a zákaz řízení od 6 měsíců do 1 roku,“ uzavřela Kormošová.

Autoři

Štítky Honda, Královéhradecký kraj, Volkswagen Golf, Hradec Králové, Vysoká nad Labem, Opatovice nad Labem, Honda Civic

VIDEO: Řidič na Hradecku ukázal prostředníček a pak nebezpečně předjížděl. Hrozí mu roční zákaz řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.