Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Už podruhé v jednom týdnu ujížděl policistům, tentokrát pod vlivem pervitinu

, aktualizováno 18. března 2019, 12:18

Soud poslal do vazby muže, který během jednoho týdne už podruhé ujížděl policii. Poprvé boural u křižovatky Koruna v Hradci Králové, podruhé ho začali policisté pronásledovat kvůli nebezpečné jízdě. Řidič se nakonec pokusil utéct do polí.

Minulý týden ve čtvrtek policisté dostali upozornění, že mezi Skalicí a Skaličkou řádí nebezpečný řidič Fordu Mondeo – navíc bez poznávacích značek. „Auto okamžitě vyjely hledat dvě policejní hlídky. Shodou okolností si podezřelého vozidla v protisměru za Vlkovem všimli policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostního materiálu. Puštěním majáků vyzvali řidiče k zastavení. Muž však nereagoval a začal ujíždět. Policisté své auto otočili a dali se ho pronásledovat. Mondeo náhle vyjelo ze silnice a pokračovalo polem, kde po chvilce zastavilo, a řidič se dal na útěk směrem ke Smržovu,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Jenže se záhy ukázalo, že řidič přecenil své fyzické síly. Po necelém půl kilometru běhu se vzdal. Dokonce mu policisté museli přivolat rychlou lékařskou službu, protože velmi těžce dýchal. Vyšetření ale ukázalo, že kromě špatné fyzičky ho po lékařské stránce nic netrápí, a tak si ho policisté převezli na služebnu.

Vyšetření také ukázalo jeden z důvodů, proč se řidič tolik snažil utéci – odebraná krev totiž ukázala přítomnost pervitinu. Policisté také zjistili, že devětadvacetiletý muž ujížděl o několik dní dříve strážníkům městské policie.

PSALI JSME: Strážníci tasili u Koruny zbraně! Ujížděl jim muž s několika zákazy řízení, test na drogy odmítl 

Muž je teď obviněný z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky odnětí svobody. Aby ve svých kouscích na silnici už nemohl pokračovat, schválil soudce vzetí do vazby. 

„Obviněný muž má celkem jedenáct záznamů v rejstříku trestů týkající se převážně trestných činů majetkového charakteru a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které byl nepodmíněně odsouzen dohromady na čtrnáct let. Od 24. února, kdy byl naposledy propuštěn z vězení, byl již třikrát přistižen při řízení vozidla, z čehož dvakrát navíc ujížděl hlídce,“ shrnula Iva Kormošová.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, pronásledování, nehoda, honička, Hradec Králové, Ford Mondeo, Skalice, Skalička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už podruhé v jednom týdnu ujížděl policistům, tentokrát pod vlivem pervitinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.