Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj prodloužil termín pro podávání nabídek na autobusový tendr, přihlásit se mohou další firmy

Do veřejné zakázky na výběr autobusových dopravců na území Královéhradeckého kraje na roky 2020 až 2030 se stále ještě mohou zapojit další zájemci. Rada kraje totiž prodloužila termín o 78 dnů. Do tendru se tak může zapojit více dopravních firem.

Zájemci mohou své nabídky posílat nově až do 16. 5. 2019. 

Na základě doručené žádosti o vysvětlení jsme zaktualizovali zadávací dokumentaci a prodloužili termín pro podávání nabídek o 78 dnů. Vedle toho jsme zvýšili maximální hodnotu nabídkových cen za roční dopravní výkon. Toto navýšení nemění maximální cenu celé zakázky, která zůstává 7,7 miliardy korun za 10 let,“ upřesnil první náměstek hejtmana Martin Červíček.

Zakázka se dělí na osm dílčích částí: Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. 

Zakázka se týká zajištění veřejné autobusové dopravy na území celého Královéhradeckého kraje v letech 2020 až 2030. Cílem má být nalákat větší množství pasažérů. S tím souvisí požadavky na autobusy jako maximální stáří, minimální počet nízkopodlažních vozidel, vnitřní teplota a čistota autobusů, ale i lepší informační servis ve vozech i na zastávkách, připojení k wi-fi v autobuse nebo možnost odbavení platební kartou.

Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů a zajištění autobusové dopravy má přesah i na území sousedních krajů – Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Foto Tomáš Vodička

Štítky Královéhradecký kraj, tendr, doprava, prodloužení, Martin Červíček, okres Náchod, Broumovsko, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Trutnov, Novoměstsko, okres Jičín

Kraj prodloužil termín pro podávání nabídek na autobusový tendr, přihlásit se mohou další firmy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.