Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královéhradecký kraj: Dohoda o autobusové dopravě se rýsuje

Jednání o nových smluvních podmínkách na zajištění veřejné autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji pokračují. Krajský úřad obdržel dokumenty s informacemi o nákladových cenách.

Firmy, které vypověděly smlouvu: Arriva Východní Čechy, Audis Bus, BusLine KHK, CDS Náchod, ČSAD Ústí nad Orlicí, Krkonošská autobusová doprava Vrchlabí, P-transport a Trutnovská autobusová doprava.

Vyžádali jsme si od dopravců podklady, díky kterým budeme moci jednat o dalších smluvních podmínkách na zajištění autobusové dopravy v kraji. Následná jednání se uskuteční 18. a 20. února,“ řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za dopravu. Potvrdil, že dokumenty od všech dopravních firem, které kraji vypověděly smlouvu, krajský odbor dopravy v daném termínu obdržel.

Královéhradecký kraj musel přistoupit na předčasné jednání o nových smluvních podmínkách z důvodu odstoupení osmi z jedenácti dopravců k 31. 3. 2019, kteří zajišťují 97 % veřejné linkové dopravy v regionu.

Očekáváme, že s dopravci povedeme oboustranně velmi intenzivní a věcná jednání a že autobusy 1. dubna pojedou beze změn pro cestující,“ ubezpečil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj ročně u autobusových dopravců objednává na 18,5 milionů kilometrů za více jak 366 milionů korun. Od roku 2020 by měly autobusy jezdit v rámci desetileté smlouvy, na kterou vedení kraje loni vypsalo veřejnou soutěž.

Autoři | Foto Ilustrační foto

Štítky Královéhradecký kraj, doprava, bus, autobus, problém, autobusová doprava, Martin Červíček, ČSAD, BusLine, CDS s.r.o. Náchod, Arriva Východní Čechy, Ústí nad Orlicí, Vrchlabí

Královéhradecký kraj: Dohoda o autobusové dopravě se rýsuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.