Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

S platnými zákazy řízení usedl šofér za volant a vydal se do Hradce, navíc měl "propadlou" technickou

Hlídka z dopravního inspektorátu zastavila včera v odpoledních hodinách v ulici Haškova padesátiletého řidiče. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se vzápětí nezjistilo, že šoférovi byly během jednoho roku uděleny 4 zákazy řízení a vůz, který řídil, má navíc "propadlou" technickou. Za maření výkonu úředního rozhodnutí muži hrozí až dva roky vězení.

„Řidič byl vyzván k předložení všech dokladů potřebných k řízení vozidla. Předložil pouze občanský průkaz a osvědčení o registraci vozidla. Policisté z evidencí zjistili, že muži byly během jednoho roku uděleny 4 zákazy řízení. Poslední měl vypršet až v létě 2023,“ popsala průběh kontroly policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté padesátiletému muži sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dva roky vězení. „Do protokolu muž na svoji obhajobu uvedl, že normálně autem nejezdí, ale musel jet do Hradce zaplatit měsíční fakturu za telefon,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

S platnými zákazy řízení usedl šofér za volant a vydal se do Hradce, navíc měl "propadlou" technickou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.