Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kuriózní nehoda na Slezském Předměstí. Namol opilý řidič naboural do několika zaparkovaných aut

, aktualizováno 22. listopadu 2018, 12:09

Krátce po včerejší 22. hodině bylo v Jižní ulici na Slezském Předměstí rušno. Osobák tam vyjel ze silnice, poškodil dopravní značky a naboural do několika zaparkovaných aut na parkovišti. Viník nehody nadýchal téměř 3 promile. Celkem vznikla škoda na sedmi vozech.

Policie přijala na operačním středisku hned tři telefonáty od místních, kteří z oken svých bytů "řádění" opilého šoféra viděli. Na místo se ihned vydali policisté i hasiči. „Z vozu, který nehodu způsobil, se po nárazu kouřilo, ale k požáru nedošlo. Jednotka provedla na havarovaných autech opatření proti vzniku požáru a zasypala uniklé provozní náplně sorbentem,“ popsala zásah mluvčí hasičů Martina Götzová.

Opilý řidič s vozidlem značky Ford jel od ulice Víta Nejedlého směrem na Bří Štefanů, při průjezdu pravotočivé zatáčky jel rovně, vjel na chodník, kde narazil do dopravní značky. Pokračoval v jízdě, kde o pár metrů dále narazil do kovového sloupku. Ani to ho však nezastavilo, sjel z chodníku, přejel ulici Slezskou, najel opět na chodník, který přejel a sjel do prostoru parkoviště, kde narazil do šesti osobních aut. 

Policejní hlídka, která dorazila na místo, zajistila téměř třicetiletého řidiče. "Při dechové zkoušce mu naměřila 2,55 promile a při opakované zkoušce 2.73 promile alkoholu v dechu. Zadržela mu řidičský průkaz a převezla na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění," uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Muž sotva mluvil a na zemi u spolujezdce policisté našli jednu plnou a dvě prázdné láhve od rumu a dvě kofoly. Přiznal se k vypití jedné půllitrovky rumu. 

Škoda na všech vozidlech byla odhadnuta na 275 tisíc a na dopravním značení apod. 20 tisíc.

Událost se obešla bez zranění. Opilého šoféra v nejbližších dnech čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, Policie ČR, nehoda, Jižní ulice, Hradec Králové, havárie, Slezské Předměstí, dopravní značka, chodník, Ford Motor Company, Vít Nejedlý

Kuriózní nehoda na Slezském Předměstí. Namol opilý řidič naboural do několika zaparkovaných aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.