Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oprava křižovatky Brněnská skončila, chystá se rekonstrukce mostu

Stavbaři v Hradci Králové dnes oficiálně dokončili rozsáhlou rekonstrukci okružní křižovatky Brněnská, která je hlavním dopravním uzlem na čtyřpruhovém silničním okruhu města. Oprava trvala od července do října a přišla na 52 milionů korun bez DPH. Práce na silničním okruhu tím nekončí. Na jaře příštího roku chce Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájit opravu mostu u soutoku Labe s Orlicí, řekl ředitel hradecké správy ŘSD Marek Novotný.

Na křižovatce Brněnská začíná hlavní silnice z města směrem na Brno a Olomouc, vede přes ní i tranzitní doprava kolem Hradce Králové. Za den křižovatkou projede kolem 29 tisíc vozidel, z toho asi šestina připadá na těžkou kamionovou dopravu.

Hlavní část rekonstrukce, tedy opravu samotného kruhového objezdu, stavbaři udělali v červenci a v srpnu, a to bez uzavření křižovatky. Opravované křižovatce se řidiči mohli vyhnout po objízdných trasách přes Moravské Předměstí a Malšovice, což významně snížilo provoz na křižovatce. Od září ještě silničáři opravovali navazující Sokolskou ulici.

Jízda přes kruhovou křižovatku by nyní měla být bezpečnější. „Uvnitř křižovatky byly mezi jízdními pruhy osazeny vyvýšené obruby, které usměrňují vozidla a zamezují nebezpečným křížením," uvedl Novotný. Silnice na příjezdu ke kruhovému objezdu mají nové vodorovné značení v názvy cílových měst, které řidičům umožní včas se zařadit do správného pruhu.

Na jaře 2019 silničáři začnou opravovat most přes Labe u soutoku s Orlicí, který je od křižovatky Brněnská vzdálený asi 1,4 kilometru. Původně chtěli opravu udělat již letos. Hradecká radnice si ale kvůli obavě z dopravního kolapsu při současné opravě Brněnské i mostu vymohla přeložení opravy mostu na příští rok. Podle silničářů se však obavy radnice ukázaly jako liché, protože při opravě Brněnské díky objížďkám žádné dopravní komplikace nebyly. Oprava mostu by měla trvat čtyři až šest měsíců, a to za provozu, který bude sveden vždy do jedné poloviny.

Autoři

Štítky silnice, stavby, Hradec Králové, Ředitelství silnic a dálnic, rekonstrukce, oprava, kruhový objezd, Marek Novotný, Labe, Orlice, Brno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava křižovatky Brněnská skončila, chystá se rekonstrukce mostu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.