Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Vlakové cestující z Hradce Králové do Prahy čeká desetidenní výluka

Na hlavní železniční trati z Hradce Králové na Prahu, mezi hradeckým hlavním nádražím a Velkým Osekem, nepojedou ode dneška deset dní vlaky. Nahradí je autobusy. Důvodem výluky budou rozsáhlé opravy včetně výměny výhybek.

Náhradní autobusová doprava bude zajištěna podle platného pravidelného jízdního řádu. "Výluka potrvá od 00:00 dne 1. června nepřetržitě do 23:59 dne 10. června," sdělil Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah.

Po dobu výluky budou mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem a opačně zavedeny linky náhradní autobusové dopravy Z, S, R, P, C a V. Autobusy Linky Z v úseku Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou a zpět budou zastavovat na zastávkách podle výlukového řádu. Autobusy Linky S pojedou na stejném úseku jako zrychlené spoje a budou zastavovat jen na vybraných zastávkách. Autobusy Linky R pojedou v úseku Hradec Králové - Poděbrady a opačně přímo. Autobusy na Lince P ve stejném úseku budou zastavovat jen v Chlumci nad Cidlinou.

Náhradní autobusová doprava Linky C zajistí přepravu cestujících v úseku Hradec Králové - Chlumec nad Cidlinou a zpět s tím, že spoj nebude čekat na žádné vlaky v Chlumci a opačně vlaky v Chlumci nebudou čekat na spoje Linky C. Autobusy Linky V budou v úseku Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek a opačně zastavovat jen na vyjmenovaných zastávkách. Podrobnější informace jsou na webu.

"Cestující s jízdním dokladem nebo souvisejícím cestovním dokladem platným minimálně v úseku Hradec Králové hlavní nádraží - Chlumec nad Cidlinou - Velký Osek - Nymburk - Praha hlavní nádraží a opačně mohou využít náhradní spojení jízdy oklikou z Hradce Králové přes Pardubice a Kolín bez doplatku jízdného," sdělil Fiala.

Toto opatření platí pro odbavení cestujících po celou dobu výluky, tedy i při odbavení v době, kdy nejede přímý vlak přes Chlumec nad Cidlinou. Z Hradce Králové do Prahy a zpět lze za běžného provozu jet přímo přes Chlumec nebo s přestupem přes Pardubice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky železnice, vlak, výluka, Hradec Králové, doprava, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakové cestující z Hradce Králové do Prahy čeká desetidenní výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.