Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Hradecká ulice v Hradci bude opravena důkladněji

Rekonstrukce křižovatky Mileta v Hradci Králové postupuje podle plánu. Co bude nad plán, tak to důkladnější oprava Hradecké ulice. V plánu sice její rekonstrukce byla, ale ukázalo se, že je vykazuje pokročilé síťové trhliny a bude potřeba ji spravit víc, než se čekalo.

 Náklady na tyto změny v průběhu stavby jsou vyčísleny na více než čtyři miliony korun bez DPH. Město se rozhodlo pro opravu všech vrstev na Hradecké ulici, aby byla sjednocena životnost vozovky. V opačném případě by hrozilo riziko, že by se ulice musela opravovat za několik let znovu. „Celou velkou investiční akci křižovatka Mileta doplníme ještě zásadnější úpravou Hradecké ulice v úseku od Sokolské po pěší vstup do kampusu univerzity. Tato změna povede ke zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů. Provedení těchto úprav městu navíc poskytuje příležitost k dosažení trvanlivějšího a hospodárnějšího řešení opravy celé komunikace. Během stavby bylo zjištěno, že stav komunikace je horší, než se původně předpokládalo, což vyžaduje zásadní opravy pro dlouhodobou životnost. Navíc je racionální využít současné uzavírky pro provedení těchto prací, čímž minimalizujeme budoucí dopravní omezení,“ říká náměstek primátorky odpovědný za oblast strategického rozvoje a investic Lukáš Řádek.

V současné době je pod Hradeckou ulicí pokládána nová dešťová kanalizace a provedeny budou i přípojky. Samotná úprava ulice v délce 250 metrů byla zahájena v dubnu a hotova bude dubnu příštího roku. Ve stejném termínu by mohla být dokončena také Sokolská ulice. Celkem vydá město na opravy křižovatky Mileta více než 190 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky ulice, oprava, rekonstrukce, Hradecká, Hradec Králové, Mileta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká ulice v Hradci bude opravena důkladněji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.