Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Mezi Chlumcem a Ostroměří nahradí vlaky téměř na měsíc autobusy

Komplikovanější teď bude cestování na železnici mezi Chlumcem nad Cidlinou a Ostroměří. Zítra tam začne vlaková výluka. Vlaky nahradí až do 10. května autobusy.

Železničáři se chystají na údržbu trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Ostroměří, a to od 16. dubna do 10. května 2024. České dráhy nahradí všechny vlaky v tomto úseku autobusovou dopravou.

Náhradní autobusová doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu. České dráhy zavedou dvě linky náhradní autobusové dopravy:

Linka T –  autobusy pojedou v úseku Chlumec nad Cidlinou – Ostroměř a opačně. Linka Z bude mít návaznost na kmenové vlakové spoje v Ostroměři.

Linka C – autobusy linky C jedou v úseku Chlumec nad Cidlinou – Ostroměř a opačně. Tato linka bude mít přípojovou vazbu v Chlumci nad Cidlinou.

V souvislosti s výlukou je potřeba počítat i s omezením některých služeb. V autobusech náhradní autobusové dopravy bude omezena přeprava jízdních kol, z kapacitních důvodů se přednostně budou přepravovat kočárky. "U autobusů linky C nebude možné kola přepravovat," povrdil Hradecké Drbně Filip Medelský specialista externí komunikace. Z důvodu souběžně vedených výluk také nelze zajistit provoz nízkopodlažních vlaků.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky výluka, Ostroměř, železnice, Chlumec nad Cidlinou, vlaky, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Chlumcem a Ostroměří nahradí vlaky téměř na měsíc autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.