Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Náchodsku auto před supermarketem srazilo několik lidí včetně dětí

V Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem dnes odpoledne osobní auto srazilo několik lidí. Sedm zraněných včetně dvou dětí bylo přepraveno do lékařských zařízení. Jedno dítě dopravil do nemocnice vrtulník.

Nikdo podle ní nebyl v přímém ohrožení života. Řidič, který autem do lidí narazil, měl zřejmě zdravotní indispozici, nehodu si nepamatoval. ČTK to řekl starosta čtyřtisícového města Jiří Škop (ODS). Podle něj nešlo o úmysl. Auto narazilo do fronty lidí čekajících na zmrzlinu, uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

"Podle informací, které mám, jde o staršího místního občana. Po nehodě měl tvrdit, že měl zdravotní problém, nehodu si nepamatoval. V tuto chvíli podle informací z místa, nešlo o úmysl. Musíme si ale počkat na závěry policejního vyšetřování,“ řekl starosta čtyřtisícového města Jiří Škop. Starosta se krátce po nehodě dostavil na místo. "Zpočátku se mi honilo hlavou všechno možné včetně toho, jestli nešlo o úmysl. Radnice je nedaleko, hned jsem šel na místo," dodal.

Záchranná služba přepravila do lékařských zařízení sedm zraněných včetně dvou dětí. Jedno dítě dopravil do nemocnice vrtulník, doplnila Hanušová. Policejní mluvčí Iva Kormošová uvedla, že zraněných je pět dospělých včetně řidiče a tři děti.

"Transportovali jsme a ošetřili celkem sedm lidí, nikdo nebyl v přímém ohrožení života. Jednoho zraněného přepravil do nemocnice vrtulník, ostatní do lékařských zařízení pozemní posádky," řekla mluvčí záchranné služby Lucie Hanušová.

Mezi zraněnými je i řidič osobního vozidla. "U řidiče byl dechovou zkouškou vyloučen alkohol," řekla bez dalších podrobností policejní mluvčí Iva Kormošová.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Případ vyšetřuje policie. "Krátce před 16. hodinou došlo na parkovišti u OD Penny v Polici nad Metují ke střetu osobního auta s chodci. Osm osob včetně řidiče utrpělo zranění, z toho tři děti. Alkohol u řidiče vyloučen. Příčina nehody je předmětem šetření," uvedla na sociální síti X policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky ČR, nehoda, zranění, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku auto před supermarketem srazilo několik lidí včetně dětí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.