Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zběsilou honičku na zledovatělé silnici ukončil až PIT manévr. Policie zveřejnila video

Policisté z Náchoda se rozhodli, že zastaví a zkontrolují jednatřicetiletého řidiče jedoucího po silnici první třídy číslo 33 směrem na Jaroměř. Ten sice zastavil, ale následně začal ujíždět. Po zledovatělé silnici uháněl až rychlostí 200 kilometrů v hodině. Jeho jízdu zastavil až takzvaný PIT manévr.

„Zastavované vozidlo se ještě stočilo doleva a stále se pohybovalo, až najelo na dělící ostrůvek s dopravní značkou, do které narazilo,“ vysvětluje průběh provedeného PIT manévru mluvčí policie Lucie Konečná. Hned poté policisté donutili vystoupit řidiče i spolujezdce. Použili k tomu své namířené služební zbraně.  

Řidič se odmítl podrobit dechové zkoušce. Test krve však potvrdil, že v době ujíždění měl v sobě nejméně 1,12 promile. Během zásahu byl navíc zraněn jeden z policistů.  

„Celým případem se tak nyní zabývají policisté kriminální policie Náchod pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ dodává mluvčí. K celému incidentu došlo v polovině ledna.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky silnice, PIT manévr, policie, Náchod, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zběsilou honičku na zledovatělé silnici ukončil až PIT manévr. Policie zveřejnila video  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.