Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pravidelných cestujících se zdražení jízdného ve vlacích a autobusech nedotkne

Vyšší sumu peněz vytáhnou od 10. prosince cestující v autobusech a vlacích v Královéhradeckém kraji. V tarifu IREDO se částky zvednou o osm a půl procenta. Platí to pro ty, co platí jízdné hotově nebo platební kartou.

Pokud má cestující vícedenní jízdenku nebo využívá elektronickou peněženku, tak může zůstat klidný. Jeho se změna od 10. prosince netýká. Ostatních ano. Jízdné na nejvíce využívaných trasách vyskočí o dvě až čtyři koruny.

Pokud však cestující využívají při platbě jednotlivých jízdních dokladů elektronickou bezkontaktní čipovou kartu IREDO, cena jednotlivé jízdenky se nemění, a oproti současnému ceníku bude sleva z ceny z jízdného vyšší. Zároveň také dochází k navýšení cen síťových jízdenek, které je možné využít na území Královéhradeckého a Pardubického kraje, a to pro jednotlivce ze 160 na 200 korun, pro skupinu až pěti osob ze 350 na 500 korun.

K úpravě integrovaného tarifu IREDO kraj přistoupil z důvodů nárůstu celkových nákladů na provozování veřejné dopravy Královéhradeckého kraje, do nichž například patří nárůst cen pohonných hmot, energií, mzdových nákladů aj. Tržby z jízdného částečně pokrývají celkové náklady na zajištění veřejné dopravy. Zároveň vloni i v letošním prosinci dojde k významnému nárůstu tarifu Českých drah a státního jednotného tarifu, který platí ve vlacích na území Královéhradeckého kraje.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky IREDO, vlak, jízdné, zvýšení, cestující, doprava, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pravidelných cestujících se zdražení jízdného ve vlacích a autobusech nedotkne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.