Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vlakem se z Hradce Králové do Pardubic pár měsíců nesvezeme

Vlaky na trase Hradec Králové - Pardubice dostaly stopku, místo nich zajišťují dopravu výlukové autobusy. Takový režim potrvá do devatenáctého prosince. Důvodem je dostavba železničního mostu v Rosicích nad Labem.

Mezi Hradcem Králové a Pardubicemi povede moderní dvoukolejná trať, která umožní vlakovým soupravám po zavedení evropského vlakového zabezpečovacího systému (ETCS) dosažení traťové rychlosti až 160 km/h. Tím se zkrátí doba cestování.  Cesta osobním vlakem bude trvat zhruba 23 minut.

V současné době se staví železniční most v Rosicích nad Labem, který je součástí tohoto plánu. Zbývá napojit koleje. To je přesně důvod, proč probíhá mezi krajskými městy výluka. Železniční spoje nahrazují v plném rozsahu autobusové. Výluka potrvá do devatenáctého prosince. Regionální vlaky mohou nabrat až desetiminutová zpoždění.  Zastávky náhardní autobusové dopravy jsou umístěny většinou před staniční budovou.

Železniční trať z Hradce do Pardubic prochází modernizací už přes dva roky. Veškerá nástupiště jsou bezbariérová, někde jsou i nové podchody, rekonstruují se i přejezdy. V Semtíně je opravená zastávka a cestujícím už slouží nová zastávka Stéblová obec.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky výluka, most, Hradec Králové, Pardubice, ČR, doprava, autobus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakem se z Hradce Králové do Pardubic pár měsíců nesvezeme  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.