Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Srážka s kamionem vytrhla řidiči autobusu volant z rukou, jako zázrakem se nikdo nezranil

Nepříjemné chvíle zažili cestující linkového autobusu, který se ve čtvrtek odpoledne střetl s kamionem. Náraz vytrhl řidiči autobusu z rukou volant, který skončil s většinou přístrojové desky mimo vůz. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Ke kuriózní nehodě došlo ve čtvrtek odpoledne v Olešnici u Červeného Kostelce. Nákladní vůz narazil pravým rohem do levé přední části linkového autobusu. Při srážce se vytrhl levý sloupek i s volantem a přístrojovou deskou autobusu. Náraz doslova vytrhl volant z rukou řidiče, ten naštěstí vyvázl bez zranění.

V linkovém autobusu v době nehody cestovalo zhruba 18 cestujících, při srážce nebyl nikdo zraněn. Většina jich pěšky odešla, bez zranění vyvázl i řidič kamionu. Přivolaní policisté místo nehody uzavřeli a dopravu řídili kyvadlově nebo odkláněli po okolních silnicích. Na místě zasahovali také hasiči.

Škoda na autobusu se vyšplhala na 1,2 milionu. Poškození nákladního vozu bylo odhadnuto na 100 tisíc korun.

Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen dechovou zkouškou. Náchodská policie nehodu vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Vyzývá proto všechny cestující, aby se přihlásili jako svědci.

Foto Policie ČR

Štítky volant, autobus, srážka, nákladní vůz, dopravní policie, nehoda, havárie, Červený Kostelec, řidič autobusu

Srážka s kamionem vytrhla řidiči autobusu volant z rukou, jako zázrakem se nikdo nezranil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.