Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Broumově diskutovali odborníci v oblasti železniční dopravy

Železniční doprava, její rozvoj a využití v přepravě osob – to bylo hlavní téma mezinárodní dopravní konference, která se tento týden uskutečnila v konferenčním sálu broumovského kláštera. Nápady, trendy a zkušenosti nejen z drážní dopravy si sem přijeli vyměnit zástupci Ministerstva dopravy ČR, Královéhradeckého kraje, Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice, Českých drah a dalších dopravců nejen z Česka.

Železniční síť v Královéhradeckém kraji měří celkem 638 kilometrů a je čtvrtou nejhustší v České republice. V kraji je 448 obcí, z čehož 133 je obsluhováno železniční dopravou. Nenachází se zde však žádná dvoukolejná trať a jen asi 15 % sítě je elektrifikováno. 

„Debatovali jsme o rolích dopravce, státu i krajů na rozvoji dopravní železniční infrastruktury. Železnice je v našem kraji velmi zanedbaná. Je zde obrovská hustota železniční sítě, kterou bychom měli rozvíjet a navázat na významný železniční uzel Pardubicka,“ řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Konference, kterou každoročně pořádají České dráhy ve spolupráci s Ministerstvem dopravy ČR a jednotlivými kraji, dává možnost odborníkům v oblasti dopravy vyměnit si zkušenosti a prohloubit znalosti. Mezi prezentujícími byli zástupci ministerstva dopravy, Královéhradeckého a Zlínského kraje ale i zástupci českých, rakouských, francouzských a německých dopravců.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky doprava, konference, Královéhradecký kraj, Broumov, železnice, Ministerstvo dopravy České republiky, České dráhy, Česko, Jan Perner, Univerzita Pardubice, Broumovský klášter

V Broumově diskutovali odborníci v oblasti železniční dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.