Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policisté se v Milovicích na Jičínsku zaměřili na alkohol za volantem

Policisté na Jičínsku si došlápli na řidiče, a to v rámci preventivní bezpečnostní akce „ Řídím, piju nealko pivo“. Hlídky číhaly silnici 35 v Milovicích.

Akce se tentokrát uskutečnila v dopoledních hodinách. Cílem samotného projektu nebylo vybrat co nejvíc pokut, ale preventivně působit na motoristy. Zároveň se u nich policisté snaží zvýšit povědomí o samotném nealko pivu jako jedné z alternativ z hlediska dodržování zákona a bezpečnosti silničního provozu.

Účastníci silničního provozu měli rovněž jedinečnou příležitost vyzkoušet si díky simulačním brýlím na vlastní oči účinky nejenom alkoholu a drog, ale i nebezpečné únavy za volantem. Všichni, kteří úspěšně podstoupili kontrolu ze strany Policie ČR, čekal malý dárek v podobě jednorázového testu na alkohol, preventivních letáků a jednoho nealkoholického piva. "Potěšitelné zjištění je to, že žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog," uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Aleš Brendl.

Dopravní akce splnila jednoznačně svůj účel a u samotných aktérů se setkala s kladnou odezvou. Policisté si rozhodně nebereou dovolenou, už v těchto dnech  připravují v souvislosti se silničním provozem v době letních prázdnin další preventivně bezpečnostní akce.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky Policie, Jičín, kontrolní akce, přestupek, řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se v Milovicích na Jičínsku zaměřili na alkohol za volantem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.