Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Práce na rekonstruované silnici na Šerlich probíhají podle plánu. Hotovy budou v říjnu

Silnice k parkovišti na Šerlichu v Orlických horách, je zcela uzavřena už od začátku května. Její povrch byl v havarijním stavu a nyní prochází čtyř kilometrový úsek rekonstrukcí. Silničáři obnovují nefunkční odvodnění komunikace i propustky a instalují nové značky a svodidla, která tu dosud chyběla. Hotovo má být do října letošního roku.

Podle stavbyvedoucího Tomáše Richtera zatím vše běží podle plánu. „Děláme rekonstrukci dvaadvaceti propustků a probíhá tu mostní objekt, kdy děláme podkladní betony,“ sdělil. V sobotu začali silničáři vázat železo na základech. Tento úsek je nejnáročnější a bude trvat až do konce stavby, tedy celých pět měsíců.

Stavební práce byly zahájeny brzy na jaře a pokud bude počasí přát, skončí v průběhu října. Královéhradecký kraj vyjdou na osmdesát milionů korun. „Musím říct, že chvílemi to tady už bylo i pro cyklisty nebezpečné. My máme pocit, že bychom chtěli Orlické hory a Krkonoše postupně dávat dohromady, aby měl člověk pocit, že se může bezpečně na našich horách pohybovat,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček

Na vrchol Orlických hor se turisté dostanou i přes uzavírku silnice. Čeká na ně ale dlouhá objížďka.

„Když jsem slyšel, co všechno musíme dělat například v souvislosti s tímhle mostem nebo s věcmi, které souvisí s těmito kopci, tak velký respekt ke stavařům a nechal jsem se informovat, jak to bude probíhat. Myslím, že to všichni zvládnou a už v listopadu tady budeme jezdit na opravené silnici,“ uvedl Červíček.

Silničáři opraví silnici z Deštného na Šerlich, začnou zítra

Osmdesát milionů bude stát oprava silnice z Deštného na Šerlich v Orlických horách. Rekonstrukce právě začala, řidiči musí po objízdné trase. Na podzim by mělo být hotovo.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Eurovia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na rekonstruované silnici na Šerlich probíhají podle plánu. Hotovy budou v říjnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.