Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Silničáři opraví silnici z Deštného na Šerlich, začnou zítra

Osmdesát milionů bude stát oprava silnice z Deštného na Šerlich v Orlických horách. Rekonstrukce právě začala, řidiči musí po objízdné trase. Na podzim by mělo být hotovo.

Královéhradecký kraj zítra zahájí rekonstrukci frekventované silnice z Deštného v Orlických horách na vrch Šerlich. Stavební práce za 80 milionů korun se dotknou čtyřkilometrového úseku silnice II/311 včetně rekonstrukce mostu. Na trase bude platit úplná uzavírka a doprava povede po objízdných trasách.

Mám radost z toho, že se podařilo naplnit můj slib a příští týden zahájíme náročnou rekonstrukci frekventovaného úseku na Šerlich. Technický stav silnice je už dále neúnosný a vyžaduje velkou investici. Chtěl bych proto všechny turisty i řidiče poprosit o trpělivost, ale jiná možnost, než opravit tento úsek komplexně a za plné uzavírky není. Věřím, že dopravní omezení mnohokrát vynahradí výsledek, který zajistí mnohem větší bezpečnost,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Rekonstrukce se týká čtyřkilometrového úseku silnice II/311, který začíná za křižovatkou se silnicí II/310 Šerlich-Zákoutí a končí u parkoviště na Šerlichu. Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky, objízdná trasa povede po silnicích I/14, II/311, II/319 a II/321, tedy přes Solnici, Rychnov nad Kněžnou, Rokytnici v Orlických horách a Orlické záhoří.

„V rámci stavby kromě rekonstrukce vozovky provedeme také celkovou rekonstrukci jednoho mostu. Stavaři obnoví nefunkční odvodnění komunikace i propustky. Dojde také k doplnění chybějících svodidel. Směrové a prostorové uspořádání komunikace zůstane stejné. Součástí stavby bude také oprava objízdných tras a obnova svislého a vodorovného dopravního značení. Celkem celá akce vyjde na 80,5 milionu korun včetně DPH, které pokryjí finance ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ informoval krajský radní pro dopravu a majetek Václav Řehoř.

Termín dokončení stavebních prací je říjen 2023. Stavební práce provede společnost EUROVIA CS. Kromě omezení osobní dopravy dojde během stavby k omezení linkové autobusové dopravy, kdy se cestující musí počítat se změnami v jízdním řádu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky silnice, rekonstrukce, Orlické hory, parkování, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, Šerlich, Deštné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři opraví silnici z Deštného na Šerlich, začnou zítra  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.