Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté rozdávali pokuty. Za tři hodiny nachytali skoro třicet telefonujících řidičů

Na řidiče nevěnující se řízení se opět zaměřili hradečtí policisté. Během pouhých tří hodin včera v krajské metropoli odhalili sedmadvacet hříšníků, kteří za jízdy drželi mobilní telefon nebo například vysílačku. Uloženy byly pokuty v hodnotě téměř 16 tisíc korun.

„V deseti případech se přitom jednalo o řidiče nákladních vozidel. K odhalení tohoto přestupku použili dopravní policisté i v tomto případě monokulární dalekohled, který dokázal protiprávní chování řidiče odhalit a zadokumentovat až na vzdálenost 800 metrů,“ řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Ve dvou případech policisté zaznamenali i nesprávný způsob jízdy v pruzích. „Kromě jednoho řidiče, jehož přestupek bude předán správnímu orgánu, byli všichni řešeni na místě v příkazním řízení, v němž policisté uložili pokuty v hodnotě 15 900 Kč,“ dodala mluvčí.

Za držení mobilu či jiného hovorového zařízení hrozí řidičům na místě pokuta  až do výše 1000 korun, ve správním řízení od 1 500 do 2 500 korun a přičteny mu budou dva trestné body.

Nevěnovaní se řízení může mít fatální následky nejen pro samotné řidiče, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. „Jen v roce 2017 se na území našeho kraje stalo 5 163 dopravních nehod, které byly v 703 případech zapříčiněny nevěnováním se řízení. V souhrnu zemřelo v loňském roce na území Královéhradeckého kraje při dopravních nehodách celkem 24 osob,“ uzavřela Vlčková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, akce, kontrola, dalekohled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté rozdávali pokuty. Za tři hodiny nachytali skoro třicet telefonujících řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.