Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tragický víkend na Královéhradecku. Při dvou dopravních nehodách zemřeli tři lidé

Prodloužený víkend na silnicích v Královéhradeckém kraji byl tragický. V pátek 28. září si odpolední nehoda mezi Jánskými Lázněmi a Černým dolem na Trutnovsku vyžádala dva lidské životy. V sobotu 29. září krátce před půl čtvrtou ranní zemřel na následky těžkého zranění jeden ze spolujezdců po nehodě na Jičínsku.

První tragická nehoda se stala v pátek v 15:30 na silnici mezi Jánskými Lázněmi a Černým dolem. Řidič osobního auta jedoucí do táhlého kopce směrem k Jánským Lázním s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a po průjezdu zatáčkou s autem vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do stromu. Důsledky střetu byly pro oba cestující fatální. 

„Hasiči osoby vyprostili, na místo mířil i vrtulník letecké záchranné služby, ale i přes okamžité poskytnutí první předlékařské pomoci oba cestující svým zraněním podlehli,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Přes veškerou péči na místě zemřel dvaatřicetiletý řidič i pětadvacetiletý spolujezdec. Vyšetřovatel nařídil u obou zesnulých soudní pitvu. Příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření trutnovských kriminalistů,“ řekla policejní mluvčí Alena Kacálková.

Ke druhé vážné nehodě došlo v sobotu 29. září krátce před půl čtvrtou ranní na silnici I. třídy číslo 35 v katastru obce Holovousy na Jičínsku. „Jednadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla Peugeot 307 měl v tu dobu jet ve směru od Hořic na Ostroměř. V uvedeném úseku při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti dostal smyk, který již nevyrovnal a sjel vpravo mimo silnici,“ uvedl mluvčí jičínských policistů Aleš Brendl.

Poté pradvěpodobně došlo k nárazu do betonového mostku. Následně se vozidlo několikrát přetočilo přes střechu a skončilo na levém boku v poli. Při nehodě utrpěl řidič těžké zranění, které si vyžádalo neodkladný transport do nemocnice. „Ve vozidle spolu s ním cestovalo ještě dalších pět spolujezdců ve věku od osmnácti do třiatřiceti let. Dva z nich vypadli ven z vozidla a utrpěli velmi vážná zranění. Jeden z nich musel být na místě resuscitován. I přes veškerou vynaloženou snahu třiatřicetiletý muž později v nemocnici podlehl následkům těžkého zranění. Ostatní spolujezdci utrpěli lehká zranění,“ dodal Brendl.

Vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu řidiče nebylo u něho možné na místě vyloučit ani prokázat případné ovlivnění alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Z tohoto důvodu došlo v nemocnici k odběru biologického materiálu.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, tragédie, smrt, silnice, úraz, Královéhradecký kraj, havárie, okres Jičín, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický víkend na Královéhradecku. Při dvou dopravních nehodách zemřeli tři lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.