Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Státní svátek ve znamení uzavírek, v centru Hradce se bude závodit

Den české státnosti budou v Hradci Králové provázet dopravní komplikace. Stane se tak kvůli běžeckému a cyklistickému závodu. Uzavřeno bude po celý den několik ulic v centru. Hokejoví fanoušci navíc nebudou moci využít parkoviště u zimního stadionu.

Komplikace v dopravě zažijí hradečtí občané o státním svátku. V centru města se totiž tento pátek koná běžecký a cyklistický závod. Kvůli akci s názvem "Mitas Gočárovy schody" bude provoz značně omezen. Bude platit zákaz vjezdu do ulice Komenského od ulice Na Kropáčce k zimnímu stadionu, do ulice ČSA v části od ulice v Kopečku po ulici Chmelova. 

Dále bude uzavřena levá část Velkého náměstí, část ulice Karla Tomana a ulice v Kopečku. Aby se tedy řidiči mohli dostat na Velké náměstí, do přilehlých ulic a zpět, bude po celý den ulice Mýtská fungovat v obou směrech.

„Žádáme řidiče, aby dodržovali provizorní dopravní značení, aby dbali pokynů pořadatelů akce, byli ohleduplní k návštěvníkům a pokud mohou, zvolili jinou trasu než malý vnitřní okruh v centru města,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Všechny objízdné trasy budou pro řidiče vyznačeny po vedlejších ulicích.

Uzavírky přinesou komplikace i pro návštěvníky pátečního hokejového zápasu. Fanoušci nebudou moci využít parkoviště u zimního stadionu. 

Změny čekají také městskou hromadnou dopravu. Linky č. 2, 5, 6, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 27 a 33 pojedou po objízdných trasách.

V obou směrech nebudou obsluhovány zastávky Adalbertinum, Komenského a Zimní stadion. Směrem k Zimnímu stadionu nebude obsluhována zastávka Heyrovského. Zřízena bude náhradní zastávka Soud u budovy krajského soudu a budou zde zastavovat všechny projíždějící linky.

Autoři

Štítky uzavírky, závody, doprava, komplikace, Hradec Králové, zimní stadion, Den české státnosti, České aerolinie, Trelleborg Wheel Systems Czech Republic a.s., Kopeček (Bobravská vrchovina), Karel Toman, státní svátek, Velké náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní svátek ve znamení uzavírek, v centru Hradce se bude závodit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.