Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tragické odpoledne na silnicích. Během hodiny se staly dvě nehody, při kterých umírali lidé

, aktualizováno 25. září 2018, 9:55

Včerejší odpoledne se do statistik zapíše černým písmem. Na silnicích v Královéhradeckém kraji zemřely při dopravních nehodách dvě osoby, další byly vážně zraněny.

U první tragické dopravní nehody zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému včera v 16:19 mezi Bolehoští a Přepychy na Rychnovsku. Osobní automobil tam vyjel ze silnice a narazil do stromu. „Hasiči osobu z vozu nevyprošťovali, ven ji dostali další účastníci provozu. Na místě spolupracovaly jednotky se všemi složkami IZS, mířil sem také vrtulník LZS,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Následky střetu byly fatální. Osmadvacetiletý ​řidič na místě zemřel. „Mladík s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu komunikace a na mokré silnici v zatáčce při jízdě z kopce dostal smyk, který nezvládl,“ řekla policejní mluvčí Alena Kacálková.

Druhá vážná nehoda se smrtelnými následky se stala o necelou hodinu později v Trutnově na silnici I/16 v Polské ulici. Podle prvotních informací měl jednadvacetiletý řidič z dosud nezjištěných příčin taktéž vyjet mimo silnici a narazit do stromu. Ve voze se nacházely dvě osoby, které v něm zůstaly zaklíněné.

„Jednotka začala s okamžitým vyprošťováním zraněných pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a zároveň asistovala zdravotnickým záchranářům při oživování osob,“ popsala zásah mluvčí.

Vlivem nárazu utrpěl řidič těžké zranění a letecká záchranná služba ho transportovala do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. „Ve vozidle dále s mužem jela mladistvá spolujezdkyně, která utrpěla vážná poranění neslučitelná se životem a lékař i přes veškerou snahu záchranářů bohužel konstatoval smrt,“ sdělila policejní mluvčí Alena Kacálková.

Celkem v pondělí hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali 60 událostí, což je oproti dennímu průměru až trojnásobný počet. Na tomto zvýšení se podepsalo zejména víkendové větrné počasí. V celkovém součtu je ale také deset dopravních nehod, z toho dvě tragické.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Policie ČR, nehoda, tragédie, smrt, silnice, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, Přepychy, Bolehošť, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragické odpoledne na silnicích. Během hodiny se staly dvě nehody, při kterých umírali lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.