Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Řidiči elektromobilů budou moci platit za nabíjení kartou E.ON Drive v Česku i v zahraničí

PR článek

Řidiči elektromobilů mohou od 1. června platit pomocí aplikace a karty E.ON Drive u více než 9 tisíc dobíječek, a to nejen v České republice, ale také u našich sousedů, tedy na Slovensku, v Rakousku, Polsku a Německu. Začátkem prázdnin se pak do systému zapojí další 3 tisíce dobíjecích bodů v zemích, kam Češi míří na dovolenou.

Jedna karta pro platbu v Česku i v zahraničí

Největší výhoda novinky od E.ONu tví v tom, že řidičům nově odpadá nutnost při platbách na dobíjecích stanicích v zahraničí využívat nejrůznější aplikace lokálních poskytovatelů.

„Pro drtivou většinu našich zákazníků je mezinárodní roaming velmi důležitý. Tuto problematiku jsme zaregistrovali už asi před dvěma lety. Jedna z hlavních bariér rozvoje je i do dnešního dne to, že se řidič musí registrovat u dvaceti subjektů, aby mohl komfortně cestovat, což uživatele samozřejmě odrazuje. Tuto bariéru se snažíme postupně odbourávat,“ uvedl na neformálním setkání s novináři vedoucí oddělení Mobility Services společnosti E.ON Energie Martin Klíma.

„V praxi funguje celý proces tak, že zákazník používá svou kartu i v zahraničí, jednou měsíčně mu přijde celkové vyúčtování a bude provádět jen jednu celkovou platbu. Faktury ale bude mít rozepsané po jednotlivých destinacích,“ vysvětlil Klíma.

Rozšíření se chystá do Slovinska, Chorvatska, Itálie nebo Maďarska

Od června mohou řidiči využívat přes 9 tisíc dobíječek v Česku, Německu, Rakousku, Polsku a na Slovensku. Z nich bude více než 1500 dobíjecích bodů ultrarychlých. Od července by pak měli řidiči mít možnost platit kartou E.ON Drive také ve Slovinsku, Chorvatsku, Itálii, Maďarsku a Rumunsku. Přibýt by tedy mělo dalších asi 3 tisíce dobíječek.

„Lokality, kterých se toto bude týkat, jsou především na jihu, abychom stihli letní sezónu. Vnímáme, že Češi jezdí za rekreací do jižních zemí. Reagujeme na preference našich zákazníků,“ vysvětlil výběr destinací na setkání s novináři Jakub Kott z oddělení Mobility Services společnosti E.ON.

„Elektromobilita je pro nás v E.ONu velkým a důležitým tématem, kterému se intenzivně věnujeme. Nejenže stavíme veřejnou dobíjecí infrastrukturu, realizujeme dobíjecí řešení pro firmy a domácnosti, ale snažíme se i zvyšovat komfort pro uživatele ve všech směrech. Jedním z nich je i možnost platit jednou dobíjecí kartou v řadě jiných zemích tak, aby se jízda a užívání elektromobilu co nejvíce přiblížilo cestování s vozem se spalovacím motorem. Během minulého a tohoto roku jsme i díky národnímu roamingu zajistili našim zákazníkům možnost dobíjet s jednou kartou u více než 900 stanic v Česku. Následné rozšiřování roamingových služeb v zahraničí je pro nás dalším velkým krokem,“ uvedla ve zprávě pro novináře generální ředitelka E.ON v České republice Claudia Viohl.

Ohodnoť článek

Štítky E.ON, elektromobily, elektrodobíječky, doprava, Česko, elektromobil, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko, platba, Itálie, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči elektromobilů budou moci platit za nabíjení kartou E.ON Drive v Česku i v zahraničí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.