Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V hradeckém kraji o prázdninách opět dva mrtví, nehod ubylo

Prázdninové nehody si na silnicích v Královéhradeckém kraji do čtvrtka 30. srpna vyžádaly dva mrtvé, což je stejně jako za celý červenec a srpen loňského roku. Celkový počet policií řešených nehod v kraji o prázdninách klesl o pět procent na 862 havárií. Hmotná škoda při nich vzrostla o desetinu na 54 milionů korun.

Počet těžce zraněných při prázdninových nehodách letos zůstal na loňských 31. Pokles policie zaznamenala u lehkých zranění, a to o 12 procent na 248.

Obě prázdninové smrtelné nehody se staly ve druhé polovině července. V Hradci Králové na okruhu města se 22. července brzy ráno srazila dvě osobní auta. Devatenáctiletý spolujezdec v jednom z aut utrpěl těžká zranění, kterým druhý den v nemocnici podlehl. U Ostroměře na Jičínsku se 24. července srazilo osobní auto s motocyklem. Pětapadesátiletý motorkář utrpěl při nehodě zranění, kterým podlehl.

V pátek 31. srpna policie zaznamenala v Trutnově nehodu s úmrtím, kdy řidič vyjel ze silnice a narazil do stromu. Policie nevylučuje, že příčinou úmrtí řidiče byla jeho zdravotní indispozice. Je tak možné, že řidič nezemřel kvůli nárazu auta do stromu. Pro stanovení příčiny smrti policie nařídila zdravotní pitvu.

Vážná nehoda s šesti zraněnými se stala 26. července u Urbanic na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. Kamion tam zezadu narazil do dvou osobních aut, která čekala v místě před opravovanou silnicí. Hasiči museli pět lidí ze zdemolovaných aut vyprostit. O dva dny později se u Jaroměře srazila dvě osobní auta. Při nehodě se zranilo pět osob včetně dvou dětí. Dva lidé byli zraněni vážně.

V kolonách si řidiči museli letos o prázdninách postát hlavně při opravách silnice v Častolovicích na Rychnovsku a při opravě silnice první třídy číslo 11 u Chlumce nad Cidlinou. Především v polovině srpna kvůli náporu polských turistů zažívala kolaps dopravy oblast Adršpašsko-teplických skal. „Menší problémy se kvůli opravám vyskytly na silnici první třídy číslo 35 u obce Klenice a dále pak silnici z Hradce Králové na Brno,“ uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský.

Naopak se nenaplnily původní obavy z kolapsu dopravy v Hradci Králové při prázdninové opravě kruhového objezdu Brněnská. „Vzhledem k prázdninám nebyl v metropoli tak hustý provoz. Mírné zdržení řidiči pocítili v dopravních špičkách. Výhodou bylo rozmělnění dopravy osobních vozidel po objízdných trasách,“ uvedl Čížkovský.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, nehodovost, Královéhradecký kraj, nehoda, havárie, silnice, policie, Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou, okres Jičín, Ostroměř, Trutnov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji o prázdninách opět dva mrtví, nehod ubylo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.