Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oprava Krkonošské ulice vedoucí přes centrum Vrchlabí bude hotova do tří měsíců

Po opravené silnici napříč Vrchlabím se řidiči projedou až na přelomu listopadu a prosince. Rekonstrukce Krkonošské ulice vedoucí přes náměstí T.G.Masaryka, vyjde na pětatřicet milionů korun. Stavba byla zahájena v červenci. Po opravě bude ulice pro chodce bezpečnější a doprava v centru se zpomalí.

Jižní část Krkonošské ulice opravilo město už v roce 2013 za celkem 24 milionů korun. Pět let nato, navázalo investicí za více jak 40 milionů korun do oprav a nového uspořádání náměstí Míru, které navazuje na jejím severním konci na Krkonošskou ulici. Až bude dokončena současná rekonstrukce, přes centrum Vrchlabí povede 800 metrů opravené hlavní tepny města.  

Krkonošská ulice bude zúžena, dostane nový povrch a jiné bude i parkování v zálivech podél silnice. Na náměstí dojde k vyvýšení silnice, na kterou se bude najíždět přes zpomalovací retardéry. Přibydou nové chodníky, přechody i veřejné osvětlení. Nová bude kanalizace a vodovod s částí přípojek. Součástí stavby jsou i přeložky plynovodu a elektrických sítí. Vznikne tu nový mobiliář a upraví se vegetace.

Krkonošskou ulicí se bude po rekonstrukci jezdit maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině. Doposud se v lokalitě náměstí jezdilo padesáti kilometrovou rychlostí. „Při rekonstrukce také posílíme dobíjecí stanici pro elektromobily," řekl starosta Jan Sobotka (ZVON).

Oprava je rozdělena do dvou etap. Aktuálně stavbaři pracují mezi křižovatkou Krkonošské ulice s ulicí Svatopluka Čecha a hotelem Labuť na Masarykově náměstí. Zbylá část k dokončení bude následovat. „Chtěli jsme, aby náměstí T. G. Masaryka bylo po celou dobu rekonstrukce vždy z jedné strany pro osobní dopravu přístupné," uvedl starosta. Na náměstí je nyní možné parkovat pouze po dobu dvou hodin. Přístup do centra je pro pěší bez omezení.  

Hlavní investicí Vrchlabí je stavba krytého bazénu za 188 milionů korun bez DPH, která byla započata na jaře. Hotovo by mělo být do konce října příštího roku. O stavbě bazénu se ve městě mluvilo dlouhých 40 let. Bazén vznikne na okraji Vrchlabí ve sportovně-rekreačním areálu Vejsplachy.

Ohodnoť článek

Foto Město Vrchlabí

Štítky Krkonošská ulice, oprava, Vrchlabí, silnice, rekonstrukce, Tomáš Garrigue Masaryk, Svatopluk Čech, Jan Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Krkonošské ulice vedoucí přes centrum Vrchlabí bude hotova do tří měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.