Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Závory do některých míst v I. a II. zóně KRNAP na jaře nebudou

Elektronické závory, které uzavřou některé cesty v I. a II. zóně Krkonošského národního parku (KRNAP), budou na místech nejdříve v druhé polovině roku. Správa parku původně plánovala omezit speciálními závorami vjezdy na některé úseky, které často slouží jako zkratky, už od letošního jara. Opatření míří na řidiče, kteří nemají povolení k vjezdu.

„Jsme ve fázi příprav. Ukazuje se, že pravděpodobně před podzimem nebudeme schopni závory instalovat," řekl mluvčí parku Radek Drahný. Za zdržením je podle něj administrativní procedura, která rozmístění závor musí předcházet.„Získání povolení jsou složitější, než jsme předpokládali,“ uvedl Drahný.

Závorami chce správa parku omezit na vybraných horských cestách v nejcennějších částech Krkonoš vjezdu aut, která nemají povolení. Podle náměstka ředitele Správy KRNAP Jakuba Kašpara se omezení nedotkne majitelů a nájemců nemovitostí v dané oblasti. „Rozmístění závor bychom ale letos chtěli stihnout. Během jara se chceme sejít se všemi vlastníky objektů, které budou tímto opatřením dotčeny,“ řekl Kašpar.

Závory opatřené elektronickým ovládáním by měly být na okraji Pece pod Sněžkou u Hotelu Děvín přes cestu směrem na Výrovku, přes cestu od Předních Rennerovek směrem k bufetu Na Rozcestí, na Benecku u Bellevue a na Rovinkách. Odhadované náklady na čtyři závory se speciálním zařízením, které umožní vjezd vlastníkům objektů, policii či záchranářům, jsou několik set tisíc korun.

Pilotní projekt omezení nelegálního vjezdu je součástí širší koncepce snížení počtu aut na území KRNAP.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Krkonoše, zákaz vjezdu, závory, KRNAP, Krkonošský národní park, jaro, Správa Krkonošského národního parku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závory do některých míst v I. a II. zóně KRNAP na jaře nebudou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.