Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Doprava

Řidiči v historickém centru Hradce Králové zmatkují a jezdí do protisměru

Víc dopravních značek, než kdy jindy, je teď v historickém centru v Hradci Králové. Uzavřeno je hned několik ulic v blízkosti Velkého náměstí, upraven je dopravní režim. Řidiči často zmatkují a nevědí, kam mají jet.

Březhradská ulice K Potoku je téměř hotová, o několik měsíců dříve

Začátkem června letošního roku zahájilo město Hradec Králové rekonstrukci komunikace K Potoku v Březhradě. Původní prašnou cestu nahradila asfaltová silnice, ke které přibyl chodník i veřejné osvětlení.

Nejbezpečnější silnice v zemi má Hradec Králové

Pokud někdo nadává na hradeckou dopravu, tak statistiky mu seberou vítr z plachet. Hradec Králové se totiž umístil v čele žebříčku bezpečnosti. Oproti jiným městům se tu stává méně dopravních nehod s tragickými následky.

Nad silnicí do Špindlerova Mlýna přibudou sítě, mají zvýšit bezpečnost

Stavbaři zajišťují skalní svah nad hlavní silnicí do největšího krkonošského střediska Špindlerův Mlýn u Vrchlabí na Trutnovsku. Odpadávání skalních úlomků na silnici by měl zabránit systém ochranných ocelových sítí.

Na ex vypil placatici rumu, sedl do auta a odjel. Policejní hlídce nadýchal tři promile

Policie vyšetřuje další případ jízdy pod vlivem alkoholu. Tentokrát jde o dvaapadesátiletého muže, který nadýchal tři promile alkoholu. Před jízdou měl na ex vypít placatici rumu. Hned poté se vydal z náměstí v Sobotce směrem na Čelákovice.

Děti Země blokují úsek D11, silničáři s nimi chtějí jednat

Ekologické hnutí Děti Země napadlo rozkladem stavební povolení pro úsek dálnice D11 z Trutnova ke státní hranici s Polskem. Vedení silničářů chce s předsedou Dětí Země Miroslavem Patrikem jednat o možném zpětvzetí rozkladu.

Auta budou mít do části hradecké Gočárovy třídy v pátek odpoledne stopku

Blíž se vrchol Evropského týdne mobility v Hradci Králové. Akce má za cíl upozornit na vzrůstající automobilovou dopravu ve městě. Třešničkou na dortu bude páteční Den bez aut. Řidiči musí v centru počítat s omezením.

Pes vběhl přímo pod kola projíždějícího vozu. Problém se zákonem bude mít jeho majitel

Policie na Náchodsku vyšetřuje dopravní nehodu na Náchodsku. Šlo o srážku osobního vozu a psa, který řidičce vběhl přímo pod kola. Srážku nepřežil a způsobil škodu na vozidle. Co vysvětlovat bude mít jeho majitelka.

Na Hradecku zemřel při střetu s nákladním autem chodec. Policie hledá svědky

Ve Výravě na Královéhradecku zemřel po střetu s nákladním vozidlem chodec. Nehoda se stala v sobotu krátce před 02:00 na silnici třetí třídy, informovala dnes na webu policie. U zemřelého jedenačtyřicetiletého muže byla nařízena soudní pitva....

Hráči Markétiny dopravní hry mají bezpečně projet město na kole. Splnit musí několik různých úkolů

Jak bezpečně projet město na kole, si mohou už nějaký čas vyzkoušet děti v nové online hře, ve které plní nejen nejrůznější úkoly. Setkají se i s nepříjemnými, přesto reálnými situacemi. Hráče doprovází postava jménem Nehodáček, která jednotlivé...

Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.