Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Doprava

ANKETA: Lidé se budou po Trutnově pohybovat rychleji, v ulicích budou sdílená kola

Dalším městem, které nabídne sdílená kola, bude Trutnov. Město tak vyslyší přání Trutnováků a zároveň přispěje k ekologičtější přepravě po městě. Půjde o zkušební sezónu, na konci které radnice vyhodnotí, zda v projektu pokračovat.   

Zemědělci požadavky náměstkovi Skřivánkovi nepředali. Na setkání s nimi nepřijel

Zemědělci dnes při protestu v Trutnově své požadavky náměstkovi ministra zemědělství Miroslavu Skřivánkovi (KDU-ČSL) nepředali. Náměstek zemědělcům dnes ráno vzkázal, že na dohodnutou schůzku nepřijede, protože musí být v 10:00 na zasedání vlády.

Nejlepší nabídku na stavbu D35 Sadová - Hradec za 1,63 miliard dalo sdružení MI Roads

Nejvýhodnější nabídku v tendru na stavbu úseku dálnice D35 ze Sadové k mimoúrovňové křižovatce Plotiště u Hradce Králové dalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) sdružení firem MI Roads, Doprastav a Duna Aszfalt. Nabídlo cenu 1,63 miliardy korun...

Silničáři posunuli stavbu kruhového objezdu u Hořic. Omezí dopravu na hlavním tahu a zavře příjezd do města

Silničáři posunuli termín stavby kruhového objezdu na silnici I/35 z Hradce Králové do Jičína. Ten má vzniknout na obchvatu Hořic, kde se hlavní tah kříží s ulicí Antonína Rudla. Jde o jeden ze čtyř vjezdů do města z hlavního tahu.

Zběsilou honičku na zledovatělé silnici ukončil až PIT manévr. Policie zveřejnila video

Policisté z Náchoda se rozhodli, že zastaví a zkontrolují jednatřicetiletého řidiče jedoucího po silnici první třídy číslo 33 směrem na Jaroměř. Ten sice zastavil, ale následně začal ujíždět. Po zledovatělé silnici uháněl až rychlostí 200...

Zdržení zahájení stavby D11 z Trutnova k polské hranici může být půl roku

Zdržení zahájení stavby úseku dálnice D11 z Trutnova ke státní hranici s Polskem by mohlo být kvůli řízení u antimonopolního úřadu půl roku. Původně ŘSD plánovalo, že stavbu úseku o délce 21,1 kilometru zahájí loni 19. prosince. Na Úřad pro...

Rekonstrukce památkově chráněného nádraží v Jaroměři je na spadnutí

Rekonstrukce nádražní budovy ve stanici Jaroměř na Náchodsku by měla začít v dubnu. Termín dokončení stavebních prací je stanoven na říjen 2025, uvedla na webu Správa železnic. Celkové náklady na opravu památkově chráněného železničního nádraží...

Policie připravuje další Speed marathon. Měřená místa mohou nominovat samotní řidiči

Policie připravuje další ročník dopravní akce Speed marathon. Ta je zaměřená především na rychlost v místech, které nominují samotní řidiči nebo obyvatelé konkrétních obcí. Nebezpečné úseky mohou do akce přihlásit i letos.

Cestující v hradecké MHD se svezou modernějšími vozy, vozový park mládne

Průměrný věk vozového parku hradeckého Dopravního podniku je skoro osm let. Je potřeba některé autobusy a trolejbusy vyměnit za novější modely, a to se děje. Cestující se tak dočkají vyššího komfortu cestování.

Policisté si počíhali na neposlušné řidiče. Velkým problémem je jízda na červenou, ukázala kontrola

Policie v Hradci Králové provedla dopravně bezpečnostní akci, během které se zaměřili na rychlost, jízdu na červenou a další dodržování dopravních předpisů. Odhalili celkem 37 hříšníků, kterým rozdali pokuty za 80 tisíc korun.

Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.