Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli počasí se odkládá otevření koupaliště Flošna v Hradci Králové

Kvůli špatnému počasí se zatím odkládá otevření koupaliště Flošna v Hradci Králové. Zpřístupní se pouze Wellness studia Flošna a Sauna & SPA zóny v Městských lázních. Od středy 2. června 2021 se veřejnosti otevře krytý plavecký bazén 50 m na Eliščině nábřeží.

Wellness studio Flošna bude mít běžnou otevírací dobu od 10:00 do 21:00. Sauna & SPA zóna v Městských lázních bude otevřeno každý den od 10:00 do 20:00. Návštěvníci zatím nebudou moci navštívit aquacentrum. Plavecký bazén bude otevřen veřejnosti ve všední dny do 19 hodin. Procházení mezi bazénem a aquacentrem zatím nebude možné. 

Slunná loučka vedle plaveckého bazénu je otevřena už od 12. května, i když počasí opalování zatím příliš nepřeje. 

V pondělí otevře koupaliště v Trutnově, které také nabízí bazény s vodou vyhřívanou na 22 až 25 stupňů Celsia. Trutnovské koupaliště po rozsáhlé rekonstrukci za 75 milionů korun po roční přestávce otevřelo loni na konci června. Celodenní vstupné pro dospělého zůstalo na 65 korunách. Krytý bazén již Trutnov otevírat nebude a jako každé léto bude uzavřený.

Od pondělí se otevřou restaurace, kluby i bazény

Ministerstvo zdravotnictví zmírní od pondělka podmínky pro omezení služeb kvůli rozhodnutí NSS. Chce se mu ale bránit ústavní stížností, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Od pondělí budou moci otevřít vnitřní prostory restaurace, umělá...

Ostatní koupaliště v kraji se na otevření chystají. "Otevření bude záležet na počasí a na dalším vývoji epidemických opatření," řekl správce koupaliště Kníže v Jičíně Miroslav Petržilka. Jiráskovo koupaliště v Náchodě letos neotevře vůbec. Důvodem je rekonstrukce dětského bazénu a brouzdaliště. V době uzavření Jiráskova koupaliště budou mít plavci k dispozici krytý plavecký bazén.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dnes oznámil, že od pondělí budou moci otevřít umělá koupaliště, sauny, solné jeskyně či wellness. V bazénech a na koupalištích bude platit limit jednoho člověka na 15 metrů čtverečních vodní a odpočinkové plochy v její bezprostřední blízkosti. V saunách, wellness nebo solných jeskyních bude smět být kapacita naplněna na maximálně 30 procent. Lidé se při vstupu do všech výše zmíněných provozů budou muset prokázat negativním testem na koronavirus, který podstoupili v oficiálním odběrovém centru, certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci covid-19 v posledních 180 dnech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto koupaliště Flošna

Štítky ČR, rekreace, koupaliště, Královéhradecký, kraj, Trutnov, Hradec Králové, Flošna, Jičín, Kníže, rozvolnění, sezóna, léto, plavecký bazén, wellness, bazén, Adam Vojtěch, ANO 2011, lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli počasí se odkládá otevření koupaliště Flošna v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.