Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zájem o kempy v kraji je velký. V některých už volný termín na léto neseženete

Zájem o ubytování a dovolenou v kempech na východě Čech je velký. Vyplývá to z ankety z vyjádření několika provozovatelů, které Hradecká Drbna oslovila. Otevřít autokempy vláda povolila toto pondělí. Většina rekreačních areálů se na sezonu připravovala od začátku jara.

Například do resortu a hotelu v Safari Parku ve Dvoře Králové bylo plno hned v pondělí. Vládní nařízení umožňuje ubytovat pouze polovinu maximální kapacity. Na hotelu bylo celkem 240 lidí. Do kempu dorazilo 16 karavanů. „Doprodáváme poslední volná místa na červen. Na letní prázdniny máme kompletně obsazeno,“ řekla mluvčí Safari Parku Zuzana Boučková.  

Podobná situace je i v ostatních rekreačních zařízeních v Královéhradeckém kraji. Velký zájem registruje například provozovatel Kempu Pecka na Jičínsku Jaroslav Hudec„Od tohoto víkendu jsou chatky obsazeny do konce srpna,“ potvrdil redakci. Na začátku sezóny je nápor o něco menší. Jeho kemp využívala celá řada škol. Většina z nich například jako cíl školních výletů.  

O něco volněji je například v Autokempu Vyhlídka v Miletíně. „Několik, zejména víkendových termínů, už máme téměř naplněných. Každým dnem přibývají další zájemci,“ řekla provozovatelka areálu Iva Reichlová. Podle jejích slov budou chatky pryč v rámci dnů. Na ostatní zůstanou volná místa pro stany. Kemp zahájil provoz toto pondělí.  

S přípravou na sezonu se začalo na začátku jara 

Většina kempů v Královéhradeckém kraji začala s přípravou na letošní sezonu hned ze začátku jara. Například kemp na Pecce je připraven už od dubna. Provozovatelé pouze čekali na zelenou ze strany vlády. V rámci příprav čekají na návštěvníky nové sprchy a sociální zařízení.  

I přes zlepšující se pandemickou situaci budou v kempu platit přísná pravidla. „Bude to podobné jako v loňském roce. Všude po areálu bude připravená dezinfekce pro hosty a počítá se i s plošnou dezinfekcí například ve sprchách nebo na sportovištích,“ řekl Hudec.  

Několik novinek na návštěvníky je připraveno i v kempu v Miletíně. Nové jsou chodníky nebo například rezervační tabulky pro karavany. „Další novinkou je nově připravené dětské hřiště, a i takové drobnosti jako jsou háčky ve sprchách, nové nádobky na mýdlo u umyvadel, nové závěsy v některých chatkách a ve sprchách,“ řekla Reichlová. Návštěvníkům bude umožněno využívat i nohejbalové hřiště ve vedlejším sportovním areálu.  

V pondělí 24. května otevřel i hradecký kemp u Stříbrného rybníku. Novinkou pro letošní sezonu bude například letní kino, výlety turistickým vláčkem nebo rýžování zlata pro děti. „Letos v areálu kempu vzniklo také šest nových mobilhomů s celkem 24 lůžky," řekla Aneta Bůžková, která má na starosti marketing kempu. 

Ubytování povolené od pondělka jen pro půlku  

S dalším rozvolněním vláda povolila ubytování v hotelech a dalších zařízeních i pro turisty. Provozovatelé mohou přijmout maximálně polovinu své maximální kapacity. Naopak hosté mají povinnost doložit negativní PCR nebo antigenní test. Uznatelné jsou pouze testy provedené na oficiálních místech nebo ve zdravotnických zařízení. Samotest k potvrzení nestačí. Po předložení testu může host v hotelu zůstat sedm dní. Pak musí doložit nové potvrzení, nebo hotel opustit.  

U kempů a stanování je to o něco jednodušší. Podle portálu covid.gov.cz není stanování v rekreačních střediscích nikterak omezené.  

Ohodnoť článek

Foto Iva Reichlová

Štítky kemp, ubytování, Královéhradecký, kraj, zájem, novinka, Miletín, Pecka, Hradec Králové, autokemp, vláda, novinky, sezona, léto, dovolená, hotel, jaro, Česko, Drbna.cz, ZOO Dvůr Králové, Královéhradecký kraj, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o kempy v kraji je velký. V některých už volný termín na léto neseženete  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.