Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

PŘEHLED: Letní uzavírky a opravy silnic v Královéhradeckém kraji

Řidiči v Královéhradeckém kraji se musí v létě kvůli plánovaným opravám silnic připravit na řadu objížděk a zdržení. Na silnicích prvních tříd by se opravy měly většinou odehrát za kyvadlového provozu. Některá omezení kvůli opravám již začala. Provoz na železnici v kraji by se v létě měl obejít bez zásadních omezení na hlavních tratích.

Na Trutnovsku tento týden začali stavbaři opravovat dva úseky silnice I/16. Řidiči kvůli tomu budou muset jezdit objížďkami až do podzimu. První oprava se týká úseku mezi Zlatou Olešnicí a Bernarticemi na trase z Trutnova směrem k polské hranici. Druhá oprava začala na silnici v Pilníkově a její součástí je i oprava čtyř mostů mezi Pilníkovem a trutnovskou čtvrtí Volanov, uvedla regionální mluvčí ŘSD Kristýna Korenčiková.

Uzavírka silnice ve Zlaté Olešnici potrvá do 30. května a pak od 6. září do 17. října. V Bernarticích bude silnice kvůli opravě mostu uzavřená od 31. května do 5. září. Pro objížďky jsou stanovené dvě trasy vedoucí přes Žacléř a Lampertice. Objížďka Pilníkova, který leží na hlavní trase mezi Jičínem a Trutnovem, potrvá do 11. listopadu. Pro osobní dopravu vede obousměrně přes Hostinné, Rudník, Mladé Buky a Trutnov. Pro nákladní dopravu vede objížďka až do Vrchlabí.

Dnes se uzavřela silnice první třídy z Trutnova do Hostinného. Auta tudy neprojedou půl roku

Na Trutnovsku na řidiče čeká další nepříjemná komplikace v podobě dopravní uzavírky. Na silnici I/16 v Pilníkově začalo Ředitelství silnic a dálnic opravovat čtyři mosty. Kvůli pracím bude úsek od Chotěvic do Trutnova půl roku uzavřený. Osobní i...

V Hradci Králové ŘSD v červenci zahájí opravu frekventovaného městského okruhu v místě u fakultní nemocnice. Oprava vozovky tam potrvá zhruba čtyři měsíce a místem budou řidiči po nezbytně nutnou dobu projíždět kyvadlově. V Třebechovicích na Hradecku stavbaři budou od června do října upravovat křižovatku silnic I/11 a II/298, provoz přes křižovatku bude kyvadlový.

Kyvadlový provoz bude i na silnici I/35 v Ostroměři na Jičínsku, kde silničáři opraví poslední neopravený úsek na průtahu obcí. Omezení by mělo trvat v červnu a v červenci. Na zdržení se řidiči budou muset připravit na I/35 i na úseku mezi Milovicemi na Jičínsku a hranicí okresů Jičín a Hradec Králové. V červenci by tam měla začít oprava silnice a v místě bude kyvadlový provoz.

V Jaroměři na Náchodsku budou stavbaři předělávat křižovatku silnic I/37 a II/285 na kruhový objezd. Začít by měli v červnu a skončit v listopadu. Na stavbě bude kyvadlový provoz, silnice ve směru na Velichovky bude uzavřena.

Silničáři rozkopou výjezd z Jaroměře na Trutnov. Postaví zde kruhovou křižovatku

Ředitelství silnic a dálnic chce během letošního května postavit novou okružní křižovatku v Jaroměři. Jde o nepřehledný úsek na výjezdu ve směru na Trutnov. Konkrétně pak o křížení silnice I/37 a Velichovské ulice nedaleko Penny Marketu. V...

Řada objížděk čeká řidiče kvůli opravám krajských silnic druhých a třetích tříd. S objížďkami se budou řidiči potýkat na silnici druhé třídy 325 mezi Chlumem na Hradecku a Debrným na Trutnovsku. Již nyní musejí řidiči objížďkami kvůli opravované silnici mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem. Uzavřena bude o prázdninách i silnice mezi Jaroměří a Novým Městem nad Metují.

Provoz na železnici v okolí stotisícového Hradce Králové o prázdninách žádné velké výluky nečekají. Nepřetržitá výluka bude v červenci na trati mezi Trutnovem a Hostinným. "Na ni bude bezprostředně navazovat do 16. srpna nepřetržitá výluka v úseku Trutnov - Kunčice nad Labem," uvedl Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah. Mezi 4. až 14. srpnem bude bude nepřetržitá výluka na Rychnovsku na trati z Častolovic do Solnice, která se odehraje v době celozávodní dovolené společnosti Škoda Auto, která má v zóně Solnice-Kvasiny továrnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, stavby, železnice, prázdniny, Královéhradecký, kraj, doprava, omezení, léto, oprava, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Trutnov, Ředitelství silnic a dálnic, Zlatá Olešnice, Bernartice, Hradec Králové, Pilníkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Letní uzavírky a opravy silnic v Královéhradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.