Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Hradecké koupaliště Flošna chce otevřít příští pondělí. Čeká na přístup vlády

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové je připraveno otevřít a zahájit letošní sezonu v pondělí 31. května. Záleží na tom, jak vláda uvolní další epidemická opatření. Koupaliště Flošna otevírá v Královéhradeckém kraji mezi prvními. Hlavní hygienička Pavla Svrčinová před týdnem na jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví řekla, že venkovní bazény a přírodní koupaliště by se mohly otevřít 31. května, vnitřní bazény a wellness 14. června.

Správci Flošny počítají s otevírací dobou ve všední dny od 06:00 do 19:00 a v sobotu, v neděli a ve svátek od 09:00 do 19:00. "K prodloužení otevírací doby do 20:00 dojde až podle dalšího vývoje počasí. Plavecký bazén bude vyhříván na teplotu 26 až 28 stupňů Celsia. Vyhřívání rekreačního a dětského bazénu bude zahájeno při příznivé předpovědi počasí," řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Ceny vstupného zůstanou jako loni. Celodenní základní vstupné pro dospělé placené v hotovosti bude za 150 korun, při platbě takzvanými čipovými hodinkami za 125 korun. Celodenní zlevněné vstupné bude při platbě v hotovosti za 110 korun a čipovými hodinkami za 85 korun.

Koupaliště Flošna nabízí padesátimetrový plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky, dětský bazén s minitobogany a dva velké tobogany, z toho jeden dušový, které obtéká líná řeka. Jedním z lákadel je adrenalinová skluzavka Jump. Atrakce jsou v ceně vstupného.

Loňská sezona byla pro koupaliště podprůměrná. Od 25. května do 24. září na koupaliště přišlo asi 80.000 lidí. Přesto správci koupaliště považovali loňskou 11. sezonu za úspěšnou, a to s ohledem na pandemii koronaviru a velmi špatné počasí v červnu a v červenci. Zatím nejúspěšnější sezonu koupaliště zažilo v roce 2018, kdy jej navštívilo přes 119.000 lidí. Zatím nejslabší byl rok 2014 zhruba se 70.000 návštěvníky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SNHK

Štítky ČR, rekreace, koupaliště, Hradec Králové, Flošna, vláda, opatření, sezóna, léto, zahájení, bazén, Pavla Svrčinová, Královéhradecký kraj, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké koupaliště Flošna chce otevřít příští pondělí. Čeká na přístup vlády  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.