Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové zahajuje sezónu. Otevře v pondělí

Městský kemp Stříbrný rybník na okraji Hradce Králové dokončuje přípravy na znovuotevření. V další vlně rozvolňování mimořádných opatření proti šíření koronaviru zahájí provoz od pondělí 24. května. Kemp připravil pro rekreanty řadu novinek, například letní kino, výlety turistickým vláčkem nebo rýžování zlata pro děti. Po modernizaci areálu se i zvýšila kapacita. Prázdninové termíny v chatkách a mobilních domech jsou z 80 procent obsazené. Správci kempu jsou Městské lesy.

Kemp Stříbrný rybník prošel v minulých dvou letech největší modernizací za poslední roky. Celkovou kapacitu má až 3000 míst. V opravených a nových chatkách, v takzvaných mobilhomech a stálých tramp-stanech je celkem asi 260 míst, karavanových stání je v kempu stovka.

Areál má rozlohu zhruba 13 hektarů, z toho přibližně polovinu zabírá vodní plocha. Součástí je kemp i zalesněný poloostrov.

Kemp po rekonstrukci nabízí nové sociální zařízení, restauraci, opravené chatky, tramp-stany, místa na stanové louce i řadu nových atrakcí na vodě, na souši i v lese, například zapůjčení vodních šlapadel, laser game, minigolf, kuželky nebo tělocvičnu pod širým nebem u rybníka.

"Letos v areálu kempu vzniklo také šest nových mobilhomů s celkem 24 lůžky," řekla Aneta Bůžková, která má na starosti marketing kempu. Městské lesy, které jsou od 1. ledna 2020 správcem areálu, zahájily modernizaci zanedbaného kempu v zimě 2019/2020. Cílem je změnit areál, který patří městu Hradec Králové, v rekreační centrum napojené na hradecké lesy. Podrobnější informace o provozu kempu jsou na webu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, kempy, Hradec Králové, Stříbrný rybník, sezona, léto, novinky, rybník, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Kaláb

Je to tam fakticky pěkné .Moc práce tam udělali . V tom karavanovém stání však doslova straší obrovské bílé krabice domy na kolách a retro hnusná Avia .

Úterý, 25. května 2021, 19:18Odpovědět

Kemp Stříbrný rybník v Hradci Králové zahajuje sezónu. Otevře v pondělí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.