Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O letní dětské tábory v Královéhradeckém kraji je zájem. Většinou je obsazeno

Zájem o letní dětské tábory v Královéhradeckém je obdobný jako v předchozích letech. Většina míst je obsazená od února. Provozovatelé rodičům dosud většinou slibovali možnost vrácení zálohy, kdyby se tábor kvůli epidemické situaci nemohl uskutečnit, případně zálohy nepožadovali.

"Od organizací, se kterými komunikujeme, vím, že většina táborů je naplněná. Nevím o nikom, že by měl problém naplnit tábor. Čekáme už jen na upřesnění podmínek, za kterých budou moci tábory fungovat," řekl předseda představenstva Rady dětí a mládeže Královéhradeckého kraje Jan Navrátil. Rada funguje jako servisní organizace pro část provozovatelů dětských táborů v regionu.

Rada dětí a mládeže Královéhradeckého kraje sdružuje asi desítku organizací, které pořádají každoročně v létě 40 až 50 dětských táborů pro stovky dětí.

Středisko volného času Déčkov v Náchodě organizuje v létě pět pobytových dětských táborů a jeden až dva příměstské týdně. "Zájem je velký, ale rodiče ještě trošku vyčkávají s platbami, protože nevědí, jaká bude situace v létě. Splatnost máme do konce května. Počítáme s tím, že kdyby se tábory nekonaly, tak bychom se s rodiči zpětně vyrovnali," řekla dnes Alena Smutná z náchodského Déčka. Podle ní je většina míst obsazena. "Zájem je zhruba stejný jako v minulých letech," dodala.

Letní prázdniny začnou letos ve čtvrtek 1. července a potrvají do úterý 31. srpna. Loni se mohly tábory konat za přísnějších hygienických pravidel od 27. června.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto StockSnap | Pixabay

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, děti, Královéhradecký, kraj, mládež, volný, čas, obsazenost, zájem, dětský tábor, Královéhradecký kraj, Jan Navrátil, léto, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O letní dětské tábory v Královéhradeckém kraji je zájem. Většinou je obsazeno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.