Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Se zákazem řízení pod vlivem drog. Před policisty se snažil vyměnit se spolujezdcem

Při noční obhlídce Vrchlabí policejní hlídku upoutal řidič, který jel v Lánovské ulici v protisměru a měl zapnutá výstražná světla. Na výzvu zastavení řidič nereagoval a prudce se rozjel do ulice Českých bratří. Tam zastavil, vyběhl z vozidla a zůstal stát za autem. Na jeho místo se zatím přesunul spolujezdec.

„Na zadních sedadlech zůstala sedět dvě neplnoletá děvčata. Ve spolujezdci byl ztotožněn 18letý mladík, jehož otci auto patřilo. O rok starší mladík, který z auta vyběhl ven, policistům předložil pouze občanský průkaz,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová.  

Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která potvrdila, že před jízdou nepil. Jelikož se policistům jeho chování nezdálo, přišel čas na drogový test. Už před jeho provedením se řidič přiznal, že je pod vlivem. Stále však odmítal, že auto řídil.  

Když mu policisté vysvětlili, že ho při vystupování a výměně s kamarádem viděli, přiznal se. „Ano, řídil jsem. Od Kauflandu až sem,“ říká řidič v policejním videu.  

Bez řidičáku ho policie chytila už dvakrát  

„Z evidencí policisté zjistili, že mladík má od konce roku vysloven roční zákaz řízení všech motorových vozidel, kterým byl včetně pokuty potrestán za řízení bez řidičského oprávnění,“ dodala Kormošová. Při nedělní kontrole se navíc ukázalo, že ho policie bez papíru chytla už ve čtvrtek. I před čtyřmi dny byl pod vlivem drog. 

V obou případech řidič skončil na lékařském vyšetření, se kterým souhlasil. Stejně tak mu byla zakázána další jízda. Nyní ho čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního výkonu a vykázání. Zároveň může až na dva roky skončit ve vězení.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kontrola, drogy, Vrchlabí, video, zákaz, doprava, krimi, Český bratr, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se zákazem řízení pod vlivem drog. Před policisty se snažil vyměnit se spolujezdcem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.