Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Hradci Králové vznikne Regionální fotbalová akademie. Fungovat bude od září

Pro mladé fotbalové talenty v Královéhradeckém kraji je dobrou zprávou informace o vzniku Regionální fotbalové akademie (RFA). Ta by měla v Hradci Králové fungovat od září letošního roku. Informovala o tom Fotbalová asociace České republiky. Půjde o desátou RFA v republice.

Svoji Regionální fotbalovou akademii mají Plzeň, Teplice, České Budějovice, Jihlava, Pardubice, Brno, Olomouc, Ostrava a Karviná.  

„S radostí můžu oznámit, že jsme od 1. září připraveni otevřít další RFA, čímž plníme náš dlouhodobý plán mít v každém kraji jednu akademii. Finišují přípravy, nabíráme hráče, sestavujeme realizační tým, finalizujeme součinnost se školou a internátem,“ řekl Karel Poborský, ředitel Oddělení elitní mládeže a vedoucí Úseku akademií. 

Akademie bude zajišťovat a shromažďovat mladé fotbalové talenty. Půjde především o hráče v kategorii čtrnáctiletých a patnáctiletých fotbalistů. Jejím úkolem bude je nadále rozvíjet a poskytnout jim adekvátní a kvalitní podmínky pro trénování. 

„Naším cílem je mít akademii v každém kraji. Jde o další dva ročníky U14 a U15, které budou mít zastoupení na elitní úrovni v dalším kraji. Zájem z Královéhradeckého krajského fotbalového svazu byl veliký a já si myslím, že si to zde opravdu zaslouží,“ uvedl generální sekretář FAČR Jan Pauly

Na vzniku Regionální fotbalové akademie v našem regionu se podílel Výkonný výbor FAČR, Hradec Králové i Královéhradecký kraj. Zástupci jednotlivých subjektů následně podepsali memorandum o spolupráci na novém projektu. Společně se domluvili na tom, že sídlo bude přímo v Hradci Králové. Mladí fotbalisté budou využívat nový i budoucí fotbalový stadion.  

„Potenciál je obrovský, protože tady se s mládeží vždy pracovalo dobře. Věřím tomu, že do budoucna tato akademie prospěje celému kraji a těším se, že v ní budeme vychovávat mladé fotbalisty a připravovat je pro velký fotbal,“ pochvaluje si hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). 

Podle vedení radnice měl v Hradci Králové mládežnický sport vždy velkou základnu. „Mladí fotbalisté budou mít nyní lepší vedení, budou lépe zabezpečeni materiálně a věřím tomu, že to bude mít obrovský vliv na kvalitu mladých hradeckých fotbalistů, kteří budou potom schopni doplnit náš A tým,“ vysvětluje primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FAČR

Štítky FAČR, RFA, Regionální fotbalová akademie, fotbal, sport, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, podpis, smlouva, září, FC Hradec Králové, Královéhradecký kraj, fotbalista, Česko, Fotbalová asociace České republiky, ODS, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vznikne Regionální fotbalová akademie. Fungovat bude od září  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.