Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dnes se uzavřela silnice první třídy z Trutnova do Hostinného. Auta tudy neprojedou půl roku

Na Trutnovsku na řidiče čeká další nepříjemná komplikace v podobě dopravní uzavírky. Na silnici I/16 v Pilníkově začalo Ředitelství silnic a dálnic opravovat čtyři mosty. Kvůli pracím bude úsek od Chotěvic do Trutnova půl roku uzavřený. Osobní i nákladní doprava bude muset po objízdných trasách.

„Stávající stavebně-technický stav komunikace již nevyhovuje současné intenzitě dopravy a aktuálním požadavkům na bezpečnost silničního provozu,“ potvrdila mluvčí ŘSD Nina Ledvinová. Podle jejich slov už silnice nevyhovuje stávajícímu provozu. Na některých místech se propadá a v asfaltu jsou vyjeté koleje. Řada řidičů si stěžovala i na několikacentimetrové výtluky.  

Silničáři budou opravovat celkem čtyři mosty na hlavní silnici. Tři z nich jsou na příjezdu do Pilníkova (ve směru od Chotěvic) a poslední v obci Volanov. Práce začala dnes a potrvá nejméně do 14. listopadu. Do té doby budou muset řidiči osobních i nákladních aut po objízdné trase.  

Na osobní auta čeká zhruba 25 kilometrů dlouhá objízdná trasa přes Hostinné, Rudník a Mladé Buky. Řidiči kamionů pak budou muset jezdit přes Čistou u Horek, Studenec, Dolní Branou, Rudník a Mladé Buky. Jejich objízdná trasa měří 60 kilometrů. V běžném provozu lze projet za zhruba hodinu a čtvrt. 

Rekonstrukce všech čtyř mostů a silnice vyjde Ředitelství silnic a dálnic na 63,3 milionu korun.  

Další komplikace jen o pár kilometrů dál  

Doslova jen o pár kilometrů dál je rozkopaná další silnice první třídy. Tentokrát jde o spojnici I/37 ze Dvora Králové nad Labem do Trutnova. I na tomto úseku jsou silničáři, kteří opravují propustky. Za běžných okolností se tudy projíždí kyvadlově. Harmonogram však počítá s dvěma uzavírky.  

První proběhla tento víkend, druhá na řidiče čeká od 5. do 6. června. I v tomto případě jsou připravené objízdné trasy, které pro řidiče znamenají desítky kilometrů navíc. Například kamiony musí přes Jaroměř, Českou Skalici do Náchoda. Odtud pak vrchem přes Úpici do Trutnova. Celkem je to 70 kilometrů dlouhá zajížďka. V případě osobních aut se jedná o zhruba 14 kilometrů dlouhou objízdnou trasu.  

Na Vyšince bude trvat dopravní omezení do 30. června. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky I/16, I/35, Trutnov, Pilníkov, Hostinné, Dvůr Králové, ŘSD, rekonstrukce, oprava, silnice, okres Trutnov, Ředitelství silnic a dálnic, Rudník, Mladé Buky, Volanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se uzavřela silnice první třídy z Trutnova do Hostinného. Auta tudy neprojedou půl roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.