Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

S dalším rozvolňováním v Hradci Králové přicházejí změny v MHD, školství i testování

V pondělí 17. května vchází v platnost další balíček rozvolňování. Ten přináší pro obyvatele Hradce Králové přináší řadu změn. Do základní škol se vrací všichni studenti, rotační výuka se ruší. Mění se frekvence testování i jízdní řády městské hromadné dopravy.

Kromě nástupu do školy studenty čeká i změna frekvence testování na onemocnění COVID-19. Nově se ve školách testuje jen jednou týdně. Bez omezení začnou také fungovat školní družiny i jídelny. Školy již nadále nebudou muset dodržovat povinnost homogenních tříd a skupin. 

„Obecně je ale doporučeno tento stav zachovat i nadále a zajistit, aby se žáci z různých tříd setkávali mezi sebou omezeně. V Hradci Králové je tato kompetence v rukách ředitelů škol, kteří mají naši plnou důvěru a s obnovením provozu si jistě poradí,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). 

K běžnému provozu se vrací i hromadná doprava. Nově se budou muset cestující orientovat podle prvního sloupku s názvem pracovní den. Obnovené budou i noční linky číslo 51, 52, 53, 54. Ve vozech městské dopravy, ale i na zastávkách, stále platí povinnost zakrývat si dýchací cesty. Pokud je to alespoň trochu možné, měli by cestující zachovávat co největší rozestupy. 

Ohodnoť článek

Foto MMJ

Štítky test, škola, MHD, COVID-19, rozvolnění, doprava, Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S dalším rozvolňováním v Hradci Králové přicházejí změny v MHD, školství i testování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.