Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První dávku očkování má 30 procent obyvatel kraje. Kompletně naočkovaných je 60 tisíc lidí

K dnešnímu ránu bylo v Královéhradeckém kraji naočkováno celkem 217.782 dávek vakcíny proti onemocnění COVID-19. Alespoň jednu dávku vakcíny má v tuto chvíle 30 procent obyvatel našeho regionu. Nejvíce se v kraji očkuje vakcínou Pfizer/BioNTech, následuje Astra Zeneca, Moderna a jako poslední Johnson & Johnson.

„Alespoň jednu dávku očkování dostalo přes 150.000 obyvatel Královéhradeckého kraje starších 18 let, očkování mělo k pondělnímu ránu ukončeno 59.775 lidí,“ řekl krajský koordinátor očkování Jaroslav Malý

V Královéhradeckém kraji se stále očkuje v 11 očkovacích centrech a u většiny praktických lékařů. Nejvíce dávek bylo aplikováno ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Ta spotřebovala přes 71 tisíc dávek vakcíny. „Po Praze, která měla výhodu velkého počtu vakcín, jsme v přepočtu na počet obyvatel druhý nejrychleji očkující kraj v Česku,“ doplnil Malý. 

Hejtmanství zatím neuvažuje o tom, že by síť očkovacích míst rozšiřovalo. Podle Malého i vedení kraje je současná kapacita dostatečná. V současné době se Královéhradecký kraj zaměřuje hlavně na seniory, které chce očkovat přednostně. „Proto praktičtí lékaři obdrželi nabídku okamžitého dodání vakcíny Moderna k rychlému proočkování této rizikové skupiny. Potom by bylo správné otevřít k očkování všechny věkové skupiny bez omezení,“ dodal krajský koordinátor.  

V následujících týdnech vláda slibuje vyšší dodávky slibovaných vakcín. Podle současných předpovědí vyplývá, že bude mít do podzimu očkování každý člověk v kategorii 18+, který bude chtít.  

Situace v kraji je velice dobrá  

Pandemická situace v Královéhradeckém kraji patří mezi nejlepší v celé České republice. Denní nárůsty počtu nakažených se v současnosti počítají v jednotkách. Například během posledního víkendu bylo v regionu potvrzených jen 30 nových nákaz.  

V současné době je nejlepší situace na Trutnovsku, naopak nejhorší na Rychnovsku. Celkem se v Královéhradeckém kraji nakazilo 103.603 lidí. 16.029 lidí s potvrzenou nákazou COVID-19 zemřelo.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky očkování, COVID-19, Královéhradecký, kraj, koordinátor, počty, vakcína, Královéhradecký kraj, Jaroslav Malý, Pfizer, Johnson & Johnson, BioNTech, Moderna, Česko, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První dávku očkování má 30 procent obyvatel kraje. Kompletně naočkovaných je 60 tisíc lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.