Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do základních škol v Hradci Králové se přihlásilo přes tisíc dětí. Otevře se 41 tříd

I letos se v Hradci Králové konal zápis dětí do prvních tříd základních škol jen on-line. Celkem se přihlásilo 1336 dětí, z nich 168 požádalo o odklad školní docházky. V porovnání s loňským rokem je to o několik desítek školáků méně.

„S ohledem na tato čísla můžeme říct, že dětí, které usednou v září poprvé do školních lavic, bude zhruba tolik jako v předešlém školním roce. Plánujeme otevřít celkem 41 prvních tříd v sedmnácti základních školách zřizovaných městem,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Přesný počet dětí, které nastoupí v září do základních škol se může lišit. Přesně bude jasno až po zahájení nového školního roku. U přijetí do prvních tříd základních škol měly přednost děti, které patřily do příslušného školského obvodu. Přednostně bylo přijato i několik dětí, které mají ve škole svého sourozence.  

„Našim městským školám se daří naplánovat kapacity míst v prvních třídách tak, aby byly uspokojeny požadavky rodičů dle jejich výběru a děti byly přijaté na základě zápisu. Stejně jako v loňském roce se nám i letos stalo, že jedna škola měla vyšší počet přihlášených dětí, než byla plánovaná kapacita prvních tříd, a muselo se přistoupit k losování,“ doplňuje primátor. Letos se losování konalo na ZŠ a MŠ Úprkova. 

Město Hradec Králové zřizuje na svém území celkem 17 základních škol. V probíhajícím školním roce je v městských školách 41 prvních tříd s 918 žáky. 

Ohodnoť článek

Foto Jan Král

Štítky , škola, Hradec Králové, on-line, zápis, děti, nástup, základní škola, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do základních škol v Hradci Králové se přihlásilo přes tisíc dětí. Otevře se 41 tříd  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.