Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

MHD v Hradci Králové se vrací do klasického provozu. Ke změně dojde v pondělí

Dopravní podnik Hradec Králové se rozhodl, že vrátí všechny své spoje do klasického režimu dopravy. Doteď hromadná doprava jezdila podle druhého sloupku. Od pondělí 17. května se vše vrátí do normálu a začne platit klasický jízdní řád.

„Dopravní podnik Hradec Králové se tak rozhodnul v návaznosti na další rozvolňování Vlády České republiky a obnovení prezenčního provozu škol a školských zařízení,“ napsali zástupci dopravního podniku. Od příštího týdne se budou muset cestující orientovat v prvním sloupku jízdních řádů s názvem Pracovní den.  

Obnovení provozu se týká všech linek. Kromě školních linek číslo 5Š, 10Š, 12Š, 16Š, 23Š, 25Š a všech výpomocných spojů, které již v provozu jsou, bude od 17. května 2021 obnoven i provoz nočních linek č. 51, 52, 53, 54. 

Dopravní podnik řeší úbytek cestujících  

Dopravní podnik města Hradce Králové se od začátku epidemie koronaviru potýká s úbytkem cestujících a propadem příjmů. “Za poslední rok nám klesly počty cestujících o 30 procent, jen od začátku tohoto roku tak tratíme na tržbách více než devět milionů korun a mimo jiné kvůli této ztrátě jsme museli pozastavit plánovanou obměnu vozového parku v tomto roce," uvedl ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. 

Vedení města a dopravního podniku v minulých týdnech diskutovaly o možném zvýšení cen jízdného. Radnice pak oznámila, že změny jízdného v nejbližší době nechystá. "Je přirozené, že ceny jízdného budou s ohledem na inflaci, růst cen vstupů a především mzdových nákladů, stoupat. Ačkoli je tedy úprava ceníku v budoucnosti nevyhnutelná, nechceme ji zatím vzhledem k pandemické situaci zavádět," uvedl náměstek primátora pro správu městských organizací Pavel Marek (ANO). 

Jednotlivá papírová základní jízdenka je za 20 korun a jednotlivá jízda placená čipovou městskou kartou za 14 korun. V současnosti je příspěvek z rozpočtu města na MHD 279 milionů korun ročně. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj DPHK

Štítky MHD, Hradec Králové, jízdní, řád, Pracovní den, obnovení, spoj, linka, dopravní společnost, jízdné, Česko, pandemie covidu-19, Pavel Marek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Mrázek

Já když vidít tyhle "nebezpečné" autobusy jak jim všichni v práci říkáme, tak mi běhá mráz po zádech. Celá tato firma je pytel problémů !

Středa, 12. května 2021, 14:25Odpovědět

MHD v Hradci Králové se vrací do klasického provozu. Ke změně dojde v pondělí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.