Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

FOTO: Po dvou autonehodách začala hořet vozidla. Jsou na odpis

V těchto dnech vyjíždějí hasiči často k požárům na polích a v lesích, včera ale hasili i dvě vozidla. V Černíkovicích na Rychnovsku a v Bukovině u Pecky na Jičínsku shořela auta po dopravních nehodách.

K první z těchto dvou nehod s následným požárem došlo v obci Černíkovice na Rychnovsku. „Na místo vyrazili profesionální rychnovští hasiči a dobrovolné jednotky ze Solnice a Černíkovic. Jednotky po svém příjezdu začaly okamžitě hasit, a to pomocí hasicích přístrojů a vysokotlakého proudu vody,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Řidička osobního auta značky Škoda Felicia projížděla kolem šestnácté hodiny Černíkovicemi a na přímém úseku silnice s největší pravděpodobností přehlédla osobní auto značky Ford Transit. Do Fordu, zaparkovaného u pravého okraje vozovky, s Fabií narazila a ta poté začala hořet,“ popsala průběh nehody mluvčí policistů Alena Kacálková.

Řidičku osobního vozu odvezli záchranáři i s dítětem na ošetření do nemocnice.

Druhou nehodu s následným požárem řešili profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolné jednotky z Pecky a Lázní Bělohrad v Bukovině. Dodávka tam začala hořet po nárazu do stromu. 

„Po příjezdu jednotek na místo události se v havarovaném hořícím voze nikdo nenacházel. Požár stihl zasáhnout prakticky celé vozidlo. Jednotky nasadily na likvidaci ohně C proud i vysokotlaký proud. Kromě vozu musely hasit také materiál v nákladovém prostoru dodávky,“ popsala Götzová.

Tento požár způsobil škodu přibližně za 200 tisíc korun.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, hasiči, požár, likvidace, Černíkovice, Bukovina, okres Rychnov nad Kněžnou, havárie, okres Jičín, Pecka, Ford Motor Company, Solnice, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Po dvou autonehodách začala hořet vozidla. Jsou na odpis  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.