Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ke srážce osobáku s nákladním autem letěl vrtulník. Řidiče bylo třeba vyprostit

Šlo o minuty, shodují se hasiči. K dopravní nehodě osobního a nákladního auta v obci Rohenice spěchali profesionální hasiči z Dobrušky. Už po cestě dostala výjezdová skupina informaci, že bude třeba jednoho z řidičů vyprostit.

„Pomocí hydraulického zařízení vypáčili páté dveře osobního vozidla a vynesli raněného na páteřní desce,“ vysvětluje mluvčí hasičů Martina Götzová. Právě řidiče z osobního auta musela do nemocnice záchranná služba transportovat vrtulníkem. V péči lékařů skončil i řidič nákladního auta.  

Obě auta byla silně poškozená a z tahače unikala nafta. Hasiči tak museli přečerpat zhruba 550 litrů pohonných hmot. Kvůli množství unikajících látek na místo vyjela i jednotka z Hradce Králové. Ta přistavěla kontejner na přečerpanou naftu. „O události byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí a samosprávy,“ dodala mluvčí. 

Po vyšetření nehody a zadokumentování místa události ze strany Policie ČR se hasiči postarali o úklid vozovky. Zásah byl ukončen v odpoledních hodinách. Po celou dobu vyšetřování byla silnice uzavřená. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, nehoda, vrtulník, vyproštění, FOTO, nafta, Rohenice, nákladní automobil, Dobruška, Policie České republiky, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ke srážce osobáku s nákladním autem letěl vrtulník. Řidiče bylo třeba vyprostit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.