Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vrchlabí začalo stavět krytý bazén. Kompletně hotovo bude na konci příštího roku

Přes 40 let se město dohadovalo o novém plaveckém bazénu ve Vrchlabí. S jeho stavbou radnice začala v polovině dubna, hotový by měl být do listopadu příštího roku. Nový aquapark bude stát v rekreačním areálu Vejsplachy. Vyjde na 188 milionů korun bez DPH, město si ho zaplatí samo. Na vizualizacích si můžete prohlédnout, jak bude nová stavba vypadat.

Samotný aquapark bude stát přímo u místního rybníku Kačák, který radnice před lety upravila ke koupání. Už šest let zde funguje sportovní areál, ve kterém mají místní hřiště na fotbal, atletiku a další sporty. V zimě jsou zde uměle vytvářeny běžkařské stopy.  

Stavbu nového aquaparku má na starosti společnost Metrostav DIZ. Ta se smluvně zavázala, že budovu zapuštěnou v zemi postaví do konce října 2022. Hned po kolaudaci by se měl nový bazén otevřít veřejnosti.  

Během stavby město omezilo přístup do areálu. „Upozorňujeme veřejnost, že po dobu výstavby aquacentra je přístup do areálu Vejsplachy od města možný pouze z Pražské ulice, případně z obchvatu. Přístupová komunikace z ulice Valteřické je pro veřejnost uzavřena,“ řekl za radnici Pavel Řehák.  

Díky vybavení bude celý aquapark patřit mezi nejmodernější. Plavci budou mít k dispozici čtyři plavecké dráhy v pětadvaceti metrovém bazénu s vyhřívanou vodu. K dispozici bude i cvičný bazén pro zhruba 24 lidí, brouzdaliště pro osm dětí a relaxační bazén pro víc než tři desítky plavců. Jeho voda bude vyhřívaná na příjemných 31 stupňů.  

Mezi dalším vybavením lidé najdou dvě vířivky. Do té uvnitř se vejde deset lidí, do té venku pak osm osob. K dispozici bude i tobogán, skluzavka pro děti, parní kabina a okénko s občerstvením v hale.  

Financování si město dobře spočítalo. Peníze naspořilo samo  

Vrchlabská radnice si moc dobře uvědomuje, že je provozování plaveckého bazénu ztrátová záležitost. Z počátku chce aquapark provozovat samo město. Už dřívější návrh mluvil o ceně 150 korun za 1,5 hodiny. Zvýhodněné vstupné by mělo vyjít na 85 korun. 

Za výstavbu bazénu radnice zaplatí 188 milionů korun. Radnice projekt připravovala sedm let, za tu dobu se městu podařilo potřebné peníze našetřit. Město tak na stavbu nebude žádat úvěr, chtělo by ale získat dotaci od Národní sportovní agentury. Radnice neplánuje ani omezení ostatních investic.  

Už minulý rok Vrchlabí u bazénu vybudovalo inženýrské sítě, cesty a parkoviště. I se započítáním této investice a dalších doprovodných nákladů přijde město celý projekt aquaparku na více než 200 milionů korun. Představuje to tak jednu z největších investic v historii Vrchlabí. Tou největší byla v letech 2009 až 2010 výstavba a rekonstrukce kanalizací Čisté horní Labe za 600 milionů korun. 

Ohodnoť článek

Foto město Vrchlabí

Štítky Vrchlabí, bazén, stavba, vizualizace, Vejsplachy, sport, aquapark, radnice, Metrostav DIZ s.r.o., Kačák, Pavel Řehák, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchlabí začalo stavět krytý bazén. Kompletně hotovo bude na konci příštího roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.