Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kempy v kraji se připravují na sezonu. Zájem je hlavně o chatky

Zájem o dovolenou v kempech v Královéhradeckém kraji v posledních době stoupá. Lidé se nejčastěji ptají na volné termíny, někteří ale kvůli nejistotě kolem pandemie koronaviru s placením záloh vyčkávají. Kempy v regionu plní hlavně rezervace lůžek v chatkách či mobilních domech, zájem je hlavně o červencové termíny. Provozovatelé kempů v kraji doufají alespoň v tak úspěšnou sezonu jaká byla loni.

"Zájem o letní dovolenou je veliký, je vidět, že lidé doufají, že se to rozvolní a budou moci vyrazit alespoň po České republice. Na druhou stranu se lidé často dotazují na to, jak to bude, kdyby se zase zavřelo. Zajímá je, co se stane, když zaplatí zálohu a situace nedovolí, aby přijeli. Zálohy příliš platit nechtějí. Zajímá je často i to, jestli bude povinné testování a podobně," řekla Denisa Dolníková z kempu Dolce u Trutnova.

Podkrkonošský kemp v Dolcích má v chatičkách a mobilních domech zhruba 120 lůžek a dalších asi sto kempových míst. "Lůžka jsou zarezervovaná asi ze dvou třetin. Do poloviny srpna je to z větší části obsazené. Hodně poptávané jsou termíny kolem svátku na začátku července," řekla Dolníková.

Podle ní byl zájem o pobyty v kempu minulou letní sezonu větší než v předchozích letech. Očekává, že by se to letos mohlo opakovat. Většina kempů loni otevřela až koncem května, kdy to dovolilo rozvolnění vládních opatření. "Řekla bych, že letos na jaře je větší poptávka než byla touto dobou před rokem. Hodně volají lidé, kteří chtějí rezervovat místa pro stany, karavany. Už loni jsme vyčlenili pár míst, které můžeme pro ně zarezervovat," řekla Dolníková.

Také v kempu u Pecky na Jičínsku zaznamenali zájem, jak o informace o ubytování, tak o samotné rezervace, nejvíce o červencové pobyty. "Máme vyprodáno už od listopadu, tedy lůžka v chatkách. Je to stejné posledních pět šest let. Někteří klienti si pobyt na další sezonu u nás rezervují už když od nás odjíždějí. Týdně musíme několik desítek rezervací odmítat. Když někdo náhodou rezervaci odřekne, během několika dní se zaplní. Rezervace pro stany neděláme,” řekl provozní kempu Jaroslav Hudec.

Lůžek je v kempu asi 140, míst pro stany okolo 120. "Loni byl větší zájem o stanování, přijíždělo také více lidí v karavanech," řekl Hudec. Podle něj jsou připraveni okamžitě otevřít. "Nikdo zatím nic neví, co se bude dít, natož v jakém režimu by mohly kempy fungovat. Připraveni na otevření ale jsme," dodal Hudec.

Za to v autokempu Jinolice na Jičínsku zatím výraznější zájem o letní dovolenou nezaznamenali. Přičítají to také chladnějšímu jaru. "Zájem byl v tuto dobu o pobyty asi o 20 procent vyšší. Pevná lůžka máme obsazená asi z 50 procent oproti minulým letům, zájem je hlavně o červenec, srpen je téměř prázdný," řekl provozní jinolického autokempu Tomáš Hůla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, kempy, Královéhradecký, kraj, sezona, léto, Pecka, Dolce, Jinolice, pandemie covidu-19, Královéhradecký kraj, stan, Česko, okres Jičín, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kempy v kraji se připravují na sezonu. Zájem je hlavně o chatky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.