Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradecký lev Gustík dostal ocenění. Turisty bude provázet i v letošním roce

Lev Gustík je patron a průvodce projektu „Hradec Králové a Hradecko se lvem Gustíkem“. Ten během pandemie cílil na rodiny s dětmi, které se snažil přesvědčit k návštěvě krajské metropole a jejího okolí. Gustík nyní získal první cenu v soutěži Velká cena cestovního ruchu 2020/2021 v kategorii Nejlepší turistický produkt. Díky úspěchu bude pokračovat i v letošním roce.

„Porota hodnotila především nápaditost, propojení s jinými produkty a službami, oslovení cílové skupiny, obchodovatelnost a také pozitivní přínos pro daný region,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Porota označila projekt „Hradec Králové a Hradecko se lvem Gustíkem“ za zábavně zpracovanou kampaň, která přiblíží krajskou metropoli i mladším skupinám a dopřeje zábavné poznání.

„Lev Gustík se stal výrazným symbolem letního putování po Hradci Králové a oblibu si získal nejen u dětí, ale i u jejich rodičů a prarodičů. Ve spolupráci se zapojenými subjekty bude aktivně pokračovat i v letošním roce,“ doplnil primátor.

Za vznikem stála pandemie

Lev Gustík a jeho kampaň na podporu turistického ruchu vznikla hned po první vlně pandemie. Cílem bylo nalákat zejména rodiny s dětmi k návštěvě města a zajímavostí v Hradci Králové. Celá kampaň směřuje nejen na Hradec Králové, ale i na nejbližší okolí stotisícového města.

Samotným maskotem a průvodcem projektu je lev Gustík. Jeho postava vychází z městského znaku, na kterém lev drží písmeno G. Právě toto písmeno symbolizuje název města, jelikož se dříve nazývalo Gradec.

„Gustík zval třeba k výstupu na Bílou věž, k plavbě na parníčku, jízdě turistickým vláčkem, lákal k hravému poznávání světa loutek v Labyrintu Divadla Drak, k objevování vesmíru ve Hvězdárně a planetáriu nebo zkoumání obnovitelných zdrojů v labské elektrárně Hučák,“ vysvětluje mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Na místech, které Gustík doporučoval, děti sbíraly samolepky, které následně lepily do hrací karty. Za osm samolepek na ně čekala odměna v podobě dřevěné makety lva Gustíka. Ta byla k vyzvednutí v infocentru na Eliščině nábřeží.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky lev, Gustík, Hradec Králové, ocenění, cestovní ruch, turistika, pandemie, projekt, Královéhradecký kraj, Alexandr Hrabálek, ODS, Labyrint Divadla Drak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký lev Gustík dostal ocenění. Turisty bude provázet i v letošním roce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.