Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Pokud do dvou měsíců neotevřeme, bude to vážný existenční problém, říká provozní minipivovaru Beránek

Minipivovar Beránek ve Stěžerách na Královéhradecku citelně zasáhly dopady pandemie koronaviru. Pokud se do dvou měsíců situace nezlepší, bude to pro regionální pivovar založený v roce 2018 znamenat vážný existenční problém. Situace kolem koronaviru přiměla pivovar změnit některé zaběhnuté postupy při odbytu piva a zavést nové produkty.

"Velmi nás to zasáhlo, produkce v době covidu se snížila o třetinu až polovinu. Před covidem byla roční produkce zhruba 3 tisíce hektolitrů za rok. Majitelé, aby chod pivovaru a celého objektu udrželi, si museli vzít úvěry v řádech milionů korun," řekl provozní pivovaru Zdeněk Rýdl.

Pivovar, který je v kulturní památce Harrachovského Špejcharu z roku 1737, má varnu o kapacitě 22 hektolitrů. Pro zrání piva v ležáckém sklepě jsou k dispozici CK tanky a tři přetlačné tanky. V objektu je také restaurace.

"Abychom se vůbec udrželi, začali jsme s prodejem piva přes e-shop, naši zaměstnanci půl roku jezdí s pojízdnou prodejnou piva po vesnicích v okolí Hradce Králové. Zřídili jsme také stánky například v obchodních centrech v Hradci, aby na nás lidé nezapomněli, snažíme se oslovovat prodejce potravin, řetězce. To bychom za běžné situace nedělali,” řekl Rýdl.

Pivovar nadále stáčí pivo do sudů, ale v době pandemie výrazně stoupl zájem o pivo ve skleněných a hlavně PET láhvích. Pivovar také nově zařadil do nabídky pivo stáčené do jednorázových PETajnerů, jednorázových sudů. “PETajnery mají docela úspěch. Do petek a lahví stáčíme v současnosti 80 procent produkce, minimum do sudů," řekl Rýdl.

Pivovar Beránek s logem berana nabízí standardně čtyři druhy piva, spodně kvašené ležáky a během roku příležitostně vánoční, velikonoční a jiné pivní speciály. Pivovar zásobuje pivem také partnerské provozovny.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pivovar Beránek

Štítky ČR, pivo, koronavirus, pivovar, Beránek, Hradecko, COVID-19, pandemie covidu-19, Královéhradecký kraj, Stěžery, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud do dvou měsíců neotevřeme, bude to vážný existenční problém, říká provozní minipivovaru Beránek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.