Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž s nožem v ruce vyhrožoval taxikáři zabitím. Hrozí mu až osm let vězení

Šestatřicetiletý recidivista z Trutnovska je podle policie podezřelý z násilného vydírání taxikáře v Jičíně a ze dvou krádeží. Po taxikáři se muž domáhal peněz a zároveň mu s nožem v ruce vyhrožoval zabitím a rozbitím auta. V případě odsouzení muži hrozí až osm let vězení. Při události nebyl nikdo zraněn.

Muž podle policie nasedl k taxikáři do auta a při svých výhrůžkách zabodl nůž zezadu do sedadla spolujezdce. Taxikář pak zastavil a vyběhl z auta ven, načež jej muž kolem auta s nožem v ruce honil. Policie následně muže zadržela. Dechovou zkouškou policisté u zadrženého zjistili 2,4 promile alkoholu v krvi. Nůž policisté nalezli v křoví.

Policie také muže podezírá z dřívější krádeže stavebního nářadí a auta ze stavby v Libuni na Jičínsku. S autem muž po krádeži havaroval. Muž je také podezřelý z krádeže alkoholu v jednom obchodním domě.

Muž byl v minulosti za různé majetkové a násilné trestné činy třináctkrát odsouzen k celkem 18 letům vězení. Po posledním odpykání trestu byl na svobodě od konce července loňského roku. Od pondělí 12. dubna je muž za napadení taxikáře a krádeže stíhán vazebně.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, vydírání, Jičínsko, věznice, krádež, policie, okres Trutnov, Jičín, okres Jičín, Libuň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s nožem v ruce vyhrožoval taxikáři zabitím. Hrozí mu až osm let vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.